Biblioteca Judeteana Panait Istrati: dublă lansare de carte, autor Tudorița Tarniță

De A.Frangu 04 Decembrie 2019, 19:58 Cultura Brailei

afisMiercuri, 11 decembrie 2019, ora 17.00, în sala Fănuș Neagu (etaj III) a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, Tudorița Tarniță își lansează volumele „Încătușați în cuvinte” și „Haiku răstignit”. Ambele volume au apărut la editura Infoest.

Moderatorul evenimentului este Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Volumele vor fi prezentate de:
Hugo Mărăcineanu, artist plastic
Vergil Matei, scriitor
Mihai Vintilă, editor.

Evenimentul va cuprinde un recital de poezie cu actrița Wanessa Radu și muzică folk în interpretarea lui Florin Lazăr.

Volumul de publicistică intitulat „Încătușați în cuvinte” se adaugă titlurilor din 2017 și  2018 „Cobai într-o scoică” și „Manual de știri – cum să ne tărâm prin viață”,  fiind menit a contura istoria recentă consemnată de autoare în paginile cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, unde lucrează ca redactor.

„Cronicarul indignat, care vede totul prin prisma normalității, nu poate rămâne indiferent la grozăviile zilei. Și atunci luptă cu singura sa armă – cuvântul” – spune editorul Mircea Vintilă în prefața cărții.

Haiku răstignit” este al treilea volum al autoarei care conține poeme în stil haiku, după “Semnul Mandalei” și „Muguri de bonsai”, publicate tot la Editura InfoEST.
„Venită din Țara Soarelui Răsare, formula aceasta de meditație lirică își face simțită prezența în spiritul limbii române plină de adâncimi și valențe expresive. Simboluri, sensuri, amintiri, regrete ori contemplații încărcate de har, toate sunt așternute pe hârtie ca niște picuri de suflet care să ne smulgă din alienarea cotidiană” – ne împărtășește în deschiderea volumului artistul Hugo Mărăcineanu, care a ilustrat sugestiv aceste poeme.

Aceste două volume se adaugă celor publicate de Tudorița Tarniță în perioada 2017-2018 (poezii): „Câmpia din noi”, „Micropoeme”, „Pe diagonala cuvintelor”.

 

Autor A.Frangu 04 Decembrie 2019, 19:58 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii