Teatrul Maria Filotti participă la Festivalul Comediei Româneşti, ediţia a XIV-a - festCO 2016

De Redactia 25 Mai 2016, 10:38 Cultura Brailei

Teatrul Maria Filotti a fost selecționat pentru secțiunea IN și participă sâmbătă  28 mai, la Festivalul Comediei Româneşti, ediţia a XIV-a - festCO 2016 cu spectacolul ”Acasă la tata” de Mimi Brănescu, un spectacol în regia lui Radu Nichifor şi scenografia Soranei Ţopa.

Festivalul concurs organizat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti se  desfăşoară în perioada 21-29 mai 2016, sub titulatura Bucureştiul râde cu festCO, iar selecționerul acestei ediții de festival este Doina Papp, critic de teatru. Juriul festCO 2016 este format din: Octavian Saiu (critic de teatru), Adrian Titieni (actor), Iuliana Vîlsan (scenograf), Carmen Tănase (actriță), Bobi Pricop (regizor).

„Acasă la tata’’ o poveste în care dragostea interacţionează cu mediul social, de multe ori ostil, senilizat, însă întotdeauna amuzant, încărcat de situaţii şi momente comice, o comedie explozivă, rafinată, plină de ritm şi de situaţii amuzante, un spectacol cu o distribuție de excepție formată din actorii: Monica Ivașcu,  Corina Borş, Adrian Ştefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac, Dan Moldoveanu, alături de Lucian Pînzaru, actor al Teatrului „Fani Tardini” din Galaţi. Actorul Adrian Ştefan a obținut la Festivalul Național de Comedie de la Galați, ediția 2015, Premiul pentru ”Cel mai bun actor în rol secundar”.

Ca în fiecare an, în cadrul festCO vor putea fi vizionate cele mai bune producţii de comedie românească din ţară alături de lansări de carte şi o serie de dialoguri festCO cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai momentului.

Duminică 29 mai 2016 va avea loc Gala Comediei Româneşti, în cadrul căreia se vor acorda premiile festCO dar şi premiile Concursului de Comedie Românească şi premiile programului Comedia ţine la TINEri.

 

Autor Redactia 25 Mai 2016, 10:38 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii