Spectacolul Gaiţele prezent în Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

De Alexandrina Iordache 21 Octombrie 2013, 17:19 Cultura Brailei
In perioada 21 - 31.10.2013 la Galati se desfasoara editia a XXV-a a Festivalului Naţional de Comedie la care participa si Teatrul "Maria Filotti" din Braila. Festivalul este organizat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati.

Programul festivalului cuprinde reprezentaţii ale celor mai bune spectacole de gen, ale trupelor de teatru profesioniste din ţară. Manifestarea este competitivă, juriul festivalului find asigurat de personalităţi ale lumii teatrale.

Teatrul "Maria Filotti" din Brăila este prezent la aceasta editie a festivalului cu spectacolul "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Radu Nichifor, eveniment ce va avea loc marţi 22 octombrie de la ora 19.00, la Sala Mare a teatrului gălăţean.

Gaiţele, premiera stagiunii 2010-2011, este un spectacol apreciat de public şi a mai fost prezent în Festivalul de teatru  Euroart Iaşi în 24 mai  2012.
 
Cu o distribuţie de excepţie:  Monica Zugravu Ivaşcu, Flori  Popa, Cătălina Nedelea, Ramona Gângă Terente, Elena Andron, Dan Moldoveanu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Corina Borş, Camelia Dilbea spectacolul se adresează în egală masură atât tinerei generaţii, dar şi publicului matur, avizat şi dornic de comedie.

Regizorul Radu Nichifor merge dincolo de umorul replicilor şi situaţiilor, iar textul aduce  pe scenă, la vedere, o lume autentică, deloc prăfuită şi „foarte actuală”. Scenografia şi costumele sunt realizate de Vioara Bara, iar muzica aparţine lui Cornel Cristei.

 

Autor Alexandrina Iordache 21 Octombrie 2013, 17:19 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate