Redeschiderea casei memoriale ”Fanus Neagu” din comuna Gradistea

De Alexandrina Iordache 15 Septembrie 2015, 18:47 Cultura Brailei

fanus neaguMuzeul Brăilei „Carol I” anunță redeschiderea Casei Memoriale „Fănuș Neagu” miercuri, 16 septembrie 2015, ora 11. Casa memoriala ”Fanus Neagu” este situata pe strada Scriitorului din comuna Gradistea, judetul Braila la 50 km de municipiul Brăila si la câțiva kilometri de Râmnicu Sărat.

Casa batrâneasca a fost construita de tatal scriitorului, renovata în 1959 de fratele scriitorului care a si locuit în ea si donata în anul 2007 de scriitor autoritatilor brailene pentru a fi transformata în muzeu. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2011, inaugurarea ei având loc la 40 de zile dupa moartea scriitorului.

Casa memoriala prezintă obiecte care au aparţinut familiei scriitorului grupate în mai multe camere: fotografii de familie si tablouri ale parintilor, unelte de lemnărie, război de ţesut, scoarte, obiecte de uz casnic, obiecte specifice desfasurarii activitatii curente într-o gospodarie taraneasca.

Dupa ce ai trecut de aceasta parte a casei intri în camerele destinate autorului. Aici sunt prezentate mai multe portrete ale lui Fanus Neagu, carti dar si lucruri personale, instrumente de scris, diplome, medalii, costumul de academician, multe citate dar si fotografii cu alti scriitori.

La data când am vizitat casa memoriala, ghid ne-a fost profesorul Nicu Negoiță care dupa cum ne-a marturisit se ocupa de placere de Casa memoriala si din prietenie pentru Fanus Neagu, nefiind platit pentru acest lucru.

 

Autor Alexandrina Iordache 15 Septembrie 2015, 18:47 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii