Premii aduse de ambasadorii culturali ai Brailei de la Scoala Populara de Arte Vespasian Lungu

De Redactia 15 Martie 2011, 22:14 Cultura Brailei
In perioada 12-13 martie 2011 elevii scolii Populare de Arta "Vespasian Lungu"   au participat la 3 concursuri de unde s-au intors cu premii importante.

In 12 martie la ora 12.00 a avut loc la Galati la Centrul Cutural "Dunarea de Jos", etapa zonala a  Concursului National de Preselectie de Muzica Usoara pentru Copii " Mini Mega Star" realizat de Radio Romania Cultural, presedintele juriului fiid cunoscutul compozitor Mihai Vanica.

Emisiunea s-a desfasurat pe trei categorii de varsta:  la categoria 7-10 ani Giulia Beiliciu, eleva la clasa de canto muzica usoara, profesor Galina Cojocari a obtinut locul I , la categoria 11-14 ani  Sanziana Popa, eleva la clasa de canto muzica usoara profesor Mariana Iordache  - locul II iar la categoria 15-20 de ani Iulia Burca, eleva la clasa de canto muzica usoara prof Mariana Iordache, locul I, iar Laura Stoian eleva la clasa de canto muzica  usoara prof Adriana Toma  locul III.

In urma rezultatelor obtinute elevii s-au calificat in finala pe tara a Concursului „ Mini Mega Star” care va avea loc in luna noiembrie  la Bucuresti. De mentionat, este faptul ca in incheierea acestei preselectii Stefania Dima eleva la clasa de canto muzica usoara a scolii Populare de Arte „Vespasina Lungu” a sustinut un microrecital.

Tot pe 12 martie  a avut loc la Focsani Concursul National de Dans „Flori pentru mama”, editia a IV-a unde Trupa de Dans Popular a Scolii Populare de Arta „Vespasian Lungu” coordonata de instructorul Marian Rusu a obtinut locul I la categoria de varsta 11-14 ani.  La aceasta editie au participat 24 de trupe  din  judetele Prahova, Covasna, Vrancea, Braila , Galati, Buzau.

In data de 13 martie la  Festivalul National de Dans pentru Copii si Tineret  „Stelutele Dunarii" –editia I,  perechea Andreea Stancu si Louis Negrisan- prof Georgeta Novac, a ocupat locul IV la categoria de varsta 10-11 ani participand pentru  sectiunea de Dans Sportiv Precompetitional „Cha-cha”. Desi a fost prima editie aceasta competitie s-a bucurat de o participare larga in concurs  intrand peste 250 de copii din Bucuresti, Galati, Braila, Constanta, Iasi, Bacau, Vrancea si Tulcea.

Toate aceste rezultate demonstreaza ca efortul depus de elevii si profesorii lor nu este zadarnic, conducand in final la obtinerea unor valoroase si importante premii, acesti copii devenind adevarati ambasadori culturali ai Brailei.


 

Autor Redactia 15 Martie 2011, 22:14 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii