Povestea naturii, activitate din cadrul proiectului educațional „Gândim verde, gândiți ca noi!”

De A.Frangu 21 Februarie 2018, 13:19 Cultura Brailei

afis proiectMarți, 27 februarie 2018, ora 11.00, la Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va avea loc activitatea „Povestea naturii”. Copiii vor audia o poveste, prezentată printr-o metodă nouă – covorul povestitor, iar activitatea practică va avea ca punct de pornire tema ecologică. Invitați vor fi preșcolari, elevi, cadre didactice de la Grădinițele nr. 36, 39, 48, Școlile Gimnaziale „Fănuș Neagu” și „George Coșbuc”, precum și doamna inspector învățământ preșcolar Cristina Mangiurea.

Coordonatorii activității sunt: profesor învățământ primar Beliciu Iuliana Mirela, Mihalcea Vali Mihaela, Drăgoi Constanța (Grădinița nr. 7), iar din partea bibliotecii, Doinița Mihaela Stanciu.

Activitatea face parte din proiectul educațional ,,GÂNDIM VERDE, GÂNDIȚI CA NOI!”, aflat la prima ediție, proiect ce promovează grija faţă de mediu și se dorește a fi implementat în grǎdinițe și școli din județul și municipiul Brǎila. Este conceput de cǎtre o echipǎ de cadre didactice de la Grǎdinița cu Program Prelungit nr.7 Brǎila, fiind aprobat de Inspectoratul Școlar și inclus în Calendarul Activităților Educative Județene.

Amănunte despre acest proiect aflăm de la Laura Caplea, purtător de cuvânt al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila:

Inimoșii pedagogi subliniază scopul proiectului: „Mediul poate fi definit ca tot ce se află în jurul nostru, vieţuitoarele şi obiectele. Este aerul pe care-l respirăm, soarele care ne dă căldura, apa și hrana care ne întreţine organismul, reprezintă acoperişul deasupra capetelor noastre, plantele, animalele, pietrele și râurile, oceanele și munţii, insulele îndepărtate, tot ce se poate vedea, simţi, mirosi, auzi sau gusta. Reprezintă viaţa pentru noi, fără el nu am putea supravieţui”.

Pentru a-i putea familiariza pe copii cu aceastǎ misiune importantǎ și anume: protejarea, conservarea, iubirea și valorificarea frumosului din naturǎ, au fost proiectate activitǎți care se vor desfǎșura lunar, pe parcursul anului școlar 2017-2018 și care se doresc a fi pe cât de atractive, pe atât de utile în atingerea obiectivelor stabilite.

Evenimentele acestui proiect au o agendă de lucru în plină desfăşurare: ateliere de creație, expoziții, concursuri, programe artistice, parada costumelor ECO, amenajarea eco a curții unității de învățământ.
Activitățile se desfăşoară în parteneriat cu instituţii precum: Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Primăria Municipiului Brăila, unități preșcolare și școlare din municipiul și județul Brăila”.

 

Autor A.Frangu 21 Februarie 2018, 13:19 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii