Pelerinaj la catafalcul poetului Adrian Păunescu până târziu în noapte

De AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:15 Cultura Brailei
Zeci de prieteni, colegi de breaslă, admiratori, politicieni au trecut, vineri seară, până târziu în noapte, pe la catafalcul poetului Adrian Păunescu pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului.

Printre cei care au aprins o lumânare şi au adus flori s-au aflat preşedintele Traian Băsescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, Gelu Voican Voiculescu, Dorel Onaca, prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Bebe Ivanovici, jurnaliştii Ciprian Chirvasiu, Victor Ciutacu.

''Îl consider pe Adrian Păunescu mentorul meu spiritual. M-a apărat în 1985, a apărat mulţi dintre artişti şi aceste lucruri nu se uită'', a spus, vizibil marcat de tristul eveniment, folkistul Ducu Bertzi.

Actorul Florin Piersic a recitat, cu ochii în lacrimi, câteva stofe din ''Rugă pentru părinţi'', mărturisind că este una dintre poeziile preferate din creaţia uriaşă a lui Adrian Păunescu. ''Un poet ca el se naşte la o mie de ani. Nu vă daţi seama ce senzaţie extraordinară ai când vezi darul de a scrie cu o uşurinţă genială versuri'', a adăugat Florin Piersic.

Peste 25.000 de spectatori, prezenţi vineri seară pe stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, au adus şi ei un omagiu poetului Adrian Păunescu, la meciul dintre Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi. Miile de fani au aprins lumânări şi au cântat imnul echipei din Bănie, ale cărui versuri au fost scrise de regretatul Adrian Păunescu, fost preşedinte de onoare al Universităţii, om care a avut o influenţă determinantă în existenţa legendarei ''Craiova Maxima''.

Poetul, publicistul şi politicianul Adrian Păunescu a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El fusese internat pe 26 octombrie, însă starea lui de sănătate s-a înrăutăţit ulterior pe fondul unor suferinţe mai vechi.

 

Autor AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:15 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate