Olimpiada de Benzi Desenate 2023. Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

De Comunicat 14 Februarie 2023, 21:10 Cultura Brailei

ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal si a ajuns anul acesta la a IV-a ediție. Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila, prin Secția pentru Copii. Ludotecă se alătură inițiatorilor, căutând copii talentați!

Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu - autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române, ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
TEMA CONCURSULUI: JOCURILE OLIMPICE ÎN ANTICHITATE

Tema acestei ediții este variată și va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveștile de benzi desenate realizate de ei. Lucrările trebuie să abordeze una dintre valorile olimpismului : excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte.

1. Condiții de participare: concursul este destinat doar școlarilor și elevilor (clasele I – XII).
2. Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri. Se va lucra pe vertical.
3. Dimensiunea lucrării:
format A4 pentru clasele I – IV,
format A3 pentru clasele V - XII.
4. OBLIGATORIU: În partea de sus a lucrării trebuie trecut titlul poveștii și numele autorului (elevului), iar în partea de jos a lucrării trebuie trecute clasa, școala și orașul / comuna. Lucrările care nu vor conține aceste detalii, vor fi eliminate din concurs.
5. Participanții vor concura în următoarele grupe: clasa I, clasa a II-a, clasa a II-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a clasa a VII-a, clasa a VIII, clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a.
6. Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-și asumă originalitatea subiectului, a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată, va fi eliminată din concurs.
7. Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină /planșă. Fiecare concurent poate participa cu o singură o singură pagină /planșă. Participanții care vor trimite mai mult de o pagină, vor fi eliminați din concurs.
8. Paginile / planșele de bandă desenată ale participanților vor fi trimise prin transfer electronic (wetransfer) via email, scanate la rezoluția 300 dpi, in format jpg, la adresa sectiacopiibjbraila@gmail.com sau direct la Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Istrati" Brăila, până pe 21 aprilie 2023. Orice lucrare primită după data de 21 aprilie 2023 nu va fi luată în considerare pentru concurs.
9. Înscrierea paginilor / planșelor de bandă desenată în concurs se face prin intermediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati" Brăila, Sectia pentru Copii.Ludoteca.
10. Prin înscrierea și participarea la concurs, fiecare școlar / elev declară că este autorul unic al lucrării şi posedă drepturile de autor personale şi economice asupra acesteia, iar lucrarea în speță nu va aduce prejudicii asupra drepturilor sau intereselor unor terţi.
11. Organizatorii concursului nu își asuma nici o responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor.
12. De asemenea, prin înscrierea în concurs, școlarul / elevul își exprimă acordul cu utilizarea lucrării, parțial sau integral de către organizatori, în scopul promovării Olimpiadei de benzi desenate, cât și pentru realizarea unor expoziții cu cele mai bune lucrări intrate în concurs.

Evaluarea paginii /planșei de bandă desenată:
Un juriu format din specialiști (membrii COSR, autori de benzi desenate, jurnaliști sportivi, scriitori) vor avea în vedere următoarele:
- respectarea specificațiilor tehnice
- originalitatea lucrărilor (text și desen)
- acuratețea stilului
Se vor acorda premii pentru fiecare grupă de participare: un loc I; un loc II; un loc III. Se vor acorda 3 mențiuni pentru fiecare grupă de participare.
Toți participanții vor primi diplome de participare via e-mail.
Data și locul galei de premiere se va anunța la o dată ulterioară.

Parteneri instituționali: Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov - Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecilor din România (ABR) Muzeul Sportului, Muzeul Municipiului București.

Parteneri media: Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Zile și Nopți, Mangalia News, Ultima Oră, BD Historia, Comics Didactic.

Înscrierea lucrărilor se face direct la Sectia pentru Copii.Ludoteca sau prin email la adresa sectiacopiibjbraila@gmail.com până la finalul lunii aprilie 2022.
Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției - Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca.

 

 

Autor Comunicat 14 Februarie 2023, 21:10 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii