Muzeul Brailei: Proiecte adresate tinerilor

De Frimu Ghinea 16 Mai 2013, 17:04 Cultura Brailei
In perioada mai - octombrie 2013 la nivelul judetului Braila se derulează două proiecte adresate tinerilor: Brăila în mestesuguri si  Traditiile Brăilei în album foto. 

Directia Judeteană pentru Sport si Tineret Brăila, în parteneriat cu Muzeul Brăilei/ Sectia „Etnografie si Artă Populară” si în colaborare cu: ISJ Brăila, primăriile locale, biserica locală, căminele culturale si unităţile şcolare locale sunt implicate in realizarea acestor proiecte.

Proiectele sunt organizate si finantate prin Directia Judeteană pentru Sport si Tineret Braila, reprezentanti: Neculai Pascu, consilier în Compartimentul Tineret al DJST Brăila, dr. Brindusa Ilie, muzeograf, Muzeul Brăilei si colaboratorii locali.

Brăila în mestesuguri
„Proiectul constă în deplasarea, împreună cu tinerii, în sase comune din judetul Brăila, acasă la mesteri populari: sesătoare, fierari, pescari, apicultori. Prin metoda observatiei si a interviului, dorim să realizăm un catalog cu cei mai importanti  mesteri populari din Câmpia Brăilei. Totodată, proiectul îsi propune să revitalizeze aceste mestesuguri, aducând în prim plan meserii mai putin cunoscute”. (dr. Brîndusa Ilie, muzeograf).

Traditiile Brăilei în album foto
„Proiectul constă în realizarea unui album cu fotografii care să ilustreze traditiile si obiceiurile satului brăilean din trecut: târgurile, bâlciurile de Sfântul Petru, nuntile si munca câmpului, asa cum le-au trăit bunicii si părinții nostri.

Se vor realiza fotografii din sase comune din judetul Brăila, se vor aduna si de la localnici fotografii vechi care să ilustreze diferite activități sau evenimente de familie, toate acestea alcătuind, în final, un album reprezentativ despre habitatul traditional.

Fotografiile pot constitui, în functie de valoarea si vechimea lor, un important document etnografic.
 
Proiectul îsi propune să revitalizeze astfel, cu ajutorul tinerilor, modul de viată din satul traditional brăilean”. (dr. Brîndusa Ilie, muzeograf).

 

Autor Frimu Ghinea 16 Mai 2013, 17:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii