Maraton de lectură publică la bibliotecă

De Redactia 10 Februarie 2017, 16:40 Cultura Brailei

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila împreună cu Liceul de Artă "Hariclea Darclée" organizează joi, 16 februarie 2017, evenimentul „Maraton de lectură publică” desfășurat cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună (ZICI). Apelul lansat de „Asociația Citim Împreună România” (CIR), inițiatoarea proiectului, a atras 80 de unități culturale și de în­vățământ din 29 de județe ale României, care vor găzdui evenimente de lectură publică împreună cu copiii și adolescenții. Ziua Inter­națională a Cititului Împreună este un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World (http://www.litworld.org/). România se alătură acestui demers, iar noi vrem să contribuim la creşterea unei noi generaţii de cititori!

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit patru sesiuni de lectură pentru pre­școlari, școlarii mici și adolescenți și o sesiune specială prin skype cu Laura Grunberg, scriitoare pentru copii. Lectori sunt elevi ai clasei de actorie de la Liceul de Artă "Hariclea Darclée", coordonați de prof. Zane Jarcu și Gheorghe Antonescu.

Lectura în viața copilului și adolescentului este primordială, iar adulții au datoria să le transmită acestora beneficiile cititului. Lectura îmbogățește vocabularul, lărgește orizontul, face bine sufletului și psihicului, educă și disciplinează, conturează personalități. 

 

Autor Redactia 10 Februarie 2017, 16:40 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii