Litera 13 - a apărut numărul 18 din 2019

De Mihai Vintilă 13 Aprilie 2019, 11:36 Cultura Brailei

litera 13 revista manfiest nr 18

A apărut numărul 18/2019 al revistei manifest Litera 13. În acesta Virgil Andronescu se luptă cu fenomentul scriitorilor grafomani în editorialul De la anti-literatură la pro-literatură!. Valentin POPA ne aduce în atenție Vasile Băncilă în regimul comunist iar Tudor CICU ne recomandă Feriți-vă să-i spuneți ceva poetului.... Din Rm. Sărat poezia este reprezentată de Valeria Manta TĂICUȚU iar colecționarul brăilean Nelu IVAN se întreabă referitor la o carte dacă pe ea este Primul sau ultimul autograf al lui Nicolae Ceaușescu.

George APOSTOIU se oprește în Libertatea scriitorului la Augustin Buzura. Criticul Dumitru ANGHEL pune sub lupă într-o cronică literară volumul Gânduri în derivă de Valeriu Ion Găgiulescu. a.g.secară scrie despre Un armistiţiu între Realitate şi Arte.

Invitatul numărului este Radu Pavel GHEO cu un fragment din romanul Disco Titanic. Mihai VINTILĂ scrie despre Disco Titanic. A fost Jugoslavia paradisul estului? Cu poezii vin Marin IFRIM și alina marieta ion.

Codruța TUDORIU face o incursiune în lumea filmului în articolul Distrugătoarea și duioasa poveste a Pământului iar pictorul Hugo MĂRĂCINEANU ne spune cum e Să fii artist.

Numărul conține fotografii din Munții Măcinului.

Revista poate fi citită în format pdf și ISSUU pe www.litera13.ro

 

 

Autor Mihai Vintilă 13 Aprilie 2019, 11:36 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii