La Teatrul Maria Filotti a avut loc premiera spectacolului cu piesa Casa

De Alexandrina Iordache 18 Noiembrie 2013, 18:56 Cultura Brailei
Noul spectacol pus in scena de Teatrul "Maria Filotti" din Braila, "Casa" de Evgheni Grîşkoveţ şi Anna Matison, tradus în limba română de Bogdan Budeş, a fost o reusita, publicul aplaudand la scena deschisa jocul actorilor.

Un subiect comun, valabil oriunde, cu ezitari si sfaturi dar si cu fatetele prieteniei, cu bucuria schimbarii monotoniei vietii zilnice prin achizitionarea unei case dar si cu deceptiile legate de neputinta realizarii acestui vis - iata cu ce a reusit sa ne provoace si sa ne incante tanara regizoare Sanziana Stoican.

Un decor pe masura regiei, orice lucru in plus ar fi stricat armonia piesei. Minimal si sugestiv. Si nu trebuie uitata muzica a carei contributie la reusita transmiterii mesajului piesei mi s-a parut hotaratoare.

Alin Florea, interpretul personajului principal, a reusit sa creeze un personaj real, sa ne transmita emotiile si trairile omului la inceput indecis privind cumpararea unei case ca, apoi, aceasta sa devina pentru el un scop in viata, dar si deceptia ca prietenii nu sunt ceea ce el credea.  Si-a jucat rolul asa cum isi schimba camasile, natural si ne-a facut sa traim, alaturi de el, toate emotiile pe care poate le-am avut multi dintre noi la cumpararea unei case.

Desi, de multe ori, ramasa in umbra, partenera lui, Ramona Gângă - o prezenta scenica placuta, delicata - a realizat un personaj stralucit, dupa parerea mea. A fost atat de naturala de parca chiar traia momentul si nu juca un rol. Simpla ei prezenta "umplea" scena.

De altfel si ceilalti actorii:  Valentin Terente, Liviu Pintileasa, Emilian Oprea şi Corina Borş, desi au avut roluri episodice, au avut un joc stralucit, sugerand prin jocul lor lumea plina de iluzii in care traieste Igor, personajul principal. La scena deschisa a fost aplaudata si prestatia actorilor Liliana Ghiţă şi Marius Exarhu, care au interpretat rolul parintilor pentru care nici-un sacrificiu nu este inutil cand e vorba de copiii lor.

Un spectacol in care ne regasim, tineri si mai putin tineri, cu problemele cotidiene si nu numai.
O piesa pe care o recomand tuturor iubitorilor de teatru. Spectacolul este atat de captivant ca nici nu stii cand trece timpul, parca ai dori sa mai dureze.


 

Autor Alexandrina Iordache 18 Noiembrie 2013, 18:56 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate