Grigore Cartianu şi-a lansat cartea "Crimele Revoluţiei"

De AGERPRES 18 Noiembrie 2010, 20:55 Cultura Brailei
Publicistul Grigore Cartianu, redactor-şef al ziarului "Adevărul", şi-a lansat, joi, în prima zi a Târgului Gaudeamus, volumul "Crimele Revoluţiei". Ziaristul consideră că prin documentarea şi exemplele "clare" pe care le oferă, cartea sa dă, după 20 de ani, un răspuns la celebra întrebarea "Cine-a tras în noi, după 22?".

"Cartea pune un reflector extrem de puternic pe acele evenimente, clipă de clipă, personaj cu personaj, ceea ce-i dă o forţă extraordinară autorului", a fost de părere, Peter Imre, directorul general al trustului Adevărul Holding, care a mărturisit că în decembrie 1989, când avea 27 de ani, a ieşit pe stradă, la fel ca mulţi români.

După ce prima sa carte, "Sfârşitul Ceauşeştilor", lansată în vara acestui an, la Bookfest, s-a bucurat de succes, reuşind, potrivit autorului, vânzări care au depăşit 80.000 de volume, gazetarul îşi propune să prezinte în acest volum evenimentele din decembrie 1989, "fără a pune la îndoială necesitatea prăbuşirii regimului Ceauşescu şi a dictaturii comuniste".

În cele 500 de pagini, volumul, care poate fi cumpărat din târg cu 14,95 lei, include, printre altele, un bilanţ al morţilor din decembrie 1989, pe judeţe, dar şi diverse stenograme ale Consiliului Frontului Salvării Naţionale.

 

Autor AGERPRES 18 Noiembrie 2010, 20:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate