Filmul românesc premiat la Berlin

De Mihai Vintilă 22 Februarie 2010, 00:00 Cultura Brailei
În seara zilei de 20 februarie a avut loc ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de la Berlin, un nou prilej pentru a reconfirma valoarea filmului românesc pe scena internaţională.
Eu când vreau să fluier, fluier, debutul în lungmetraj al regizorului Florin Şerban, a primit două importante distincţii ale Berlinalei: Premiul Alfred Bauer, acordat din anul 1987 în memoria primului director al Festivalului de Film de la Berlin şi care revine unei pelicule ce deschide noi perspective în arta cinematografică şi Ursul de Argint pentru Marele premiu al juriului, acordat acestei prime pelicule româneşti, prezentă în Competiţia Oficială de la Berlin după 17 ani de absenţă.Florin Şerban a urcat pe scenă alături de actorii George Piştereanu şi Ada Condeescu şi a mulţumit tuturor „tinerilor care scriu poezii mamelor, pe care nu le-au cunoscut niciodată” şi care l-au inspirat pentru această nouă reuşită a cinematografului românesc.
Marţi, în cadrul decernării premiilor secţiunii de scurtmetraje a Berlinalei, Premiul DAAD a revenit regizorului Adrian Sitaru pentru Colivia. Premiul DAAD constă într-o rezidenţă de creaţie pentru o perioadă de trei luni la Berlin.
Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu“ din Berlin a susţinut participarea la festival a ambelor filme premiate.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 22 Februarie 2010, 00:00 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate