Festivalul poetilor din Balcani

De Virgil Andronescu 20 Septembrie 2012, 21:39 Cultura Brailei

Proiectul cultural  Festivalul poetilor din Balcani continua în acest an cu cea de a VI-a editie, care se va desfasura în perioada 21 - 22 septembrie. Organizat la Braila de Consiliul Judetean, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” si Filiala SE a Uniunii Scriitorilor din România, Balcanica reuneste nume importante ale literaturii contemporane din România si Muntenegru.

Vineri, 21 septembrie, ora 17.00, va avea loc deschiderea festivalului, cu alocutiuni rostite de organizatori si de invitati. Începând cu ora 18.00, poetii prezenti în cadrul festivalului vor sustine un recital liric din creatiile proprii. Dupa repriza de lectura va urma o dubla lansare de carte, avându-i protagonisti pe poetii Cornelia VÎJU, cu volumul „Sub pleoapa sufletului” si Gheorghe LUPASCU – „Transurania”.

Sâmbata, 22 septembrie, invitatii speciali din Muntenegru, poetii Andrija RADULOVICI, Radomir ULJAREVIC, Becir VUKOVIC vor aduce în atentia celor prezenti „Literatura muntenegreana contemporana” – prelegere si recital poetic. De la ora 12.00 va avea loc întâlnirea invitatilor cu membrii Cenaclului „Mihail Sebastian” Braila si apoi trei lansari de carte: Aurel PANTEA – „Nimicitorul”, Gheorghe NEAGU – „Arsita din ploi”, Valentin TALPALARU – „Poemele Deltei”.

Dupa pauza de prânz va urma o noua serie de lansari, de la ora 16.30 urmând sa fie prezentate volumele: Marin DUMITRESCU – „Muntele”; Aureliu GOCI – „Poeti la frontiera dintre milenii”, Sterian VICOL – „Memoria lui Femios”.

Lansarea volumului „Balcanica 6. Poeti români si muntenegreni” va fi precedata de un nou recital de poezie, dupa care, de la 19.30 vor fi decernate Premiile Balcanica – 2012.
 
Juriul din acest an este compus din nume de notorietate  din literatura româna actuala: criticul Daniel CRISTEA ENACHE, poeta Stefania MINCU si poetul Valeriu STANCU.

 

Autor Virgil Andronescu 20 Septembrie 2012, 21:39 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate