Expozitie documentara Nichita Stanescu, la Biblioteca Judeteana Braila

De Alexandrina Iordache 28 Martie 2013, 10:28 Cultura Brailei
Incepand de Vineri, 29 martie 2013 si pana miercuri, 10 aprilie 2013, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" gazduieste, la sediul sau din Braila, Calea Calarasilor nr.54, expozitia documentara "O viziune a sentimentului in opera lui Nichita Stanescu".

Expozitia omagiaza memoria poetului Nichita Stanescu la 80 de ani de la moarte. Poet, scriitor si eseist roman, Nichita Stanescu s-a nascut la 31 martie 1933 in orasul Ploiesti, judetul Prahova si a decedat la 13 decembrie 1983 în Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Nichita Stănescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române, a fost laureat al Premiului Herder şi nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură.

Considerat atât de critica literară cât şi de publicul larg drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuşi o denumea “Dumnezeiesc de frumoasă”, Nichita Stănescu aparţine poeziei moderniste din anii 1960-1970.

Ca orice mare scriitor Nichita Stănescu nu se aseamănă decât cu el însuşi,fiind considerat de critici drept un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabile.

Vitrinele expoziţionale includ:
- volume de poezii: "Sensul iubirii" (volumul sau de debut),  "O viziune a sentimentelor", "Oul si sfera", "11 elegii", "În dulcele stil clasic","Starea poeziei","Ingerul cu o carte în mâini","Fiziologia poeziei"
- lucrări de critică literară dintre care amintim: "Introducere în opera lui Nichita Stănescu" - Alex Ştefănescu, " Nichita Stănescu prin lentile de psiholog" - Carmen Maria Mecu
- albumul memorial "Nichita Stănescu - frumos ca umbra unei idei" editat de Constantin Crişan.

Cărţile sunt disponibile la secţiile de împrumut şi la sala de lectura a Bibliotecii Judetene.

 

Autor Alexandrina Iordache 28 Martie 2013, 10:28 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii