Filarmonica Lyra – George Cavadia celebrează Dunărea printr-un concert extraordinar

De Mihai NEGOMIREANU 21 Iunie 2024, 21:41 Cultura Brailei

celebrează Dunărea printr-un concert extraordinar

Filarmonica Lyra – George Cavadia din Brăila încheie cea de-a opta stagiune cu un concert vocal-simfonic extraordinar intitulat „Dunărea, eterna poveste”, dedicat Zilei internaționale a Dunării. Evenimentul va avea loc joi, 27 iunie 2024, pe scena de pe Esplanada Dunării, începând cu ora 20:00. Accesul publicului va fi gratuit.

Concertul va aduce pe scenă celebra formație Brio Sonores din Republica Moldova, care va interpreta un repertoriu divers, incluzând atât piese celebre precum „Funiculi, funicula” de Luigi Denza, „O, sole mio” de Eduardo di Capua și „Nessun dorma” de Giacomo Puccini, cât și creații românești, cum ar fi „Codrii mei frumoși” de Eugen Doga, „Morărița” de Vasile Vasilache, „Aseară ți-am luat basma” de Tiberiu Alexandru și „Copacul” de Szolt Kerestely.

Alături de Brio Sonores, concertul va fi onorat de prezența naistului Cristian Ciaușu, recent câștigător al show-ului de televiziune „Românii au talent”.

Orchestra de cameră „George Cavadia”, sub bagheta dirijorului Petrea Gogu, va deschide seara cu o paletă bogată de culori sonore, oferind un spectacol de neuitat.

Evenimentul este organizat de Filarmonica „Lyra – George Cavadia” în colaborare cu Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila.

„Acel spirit al Dunării, care a influențat literatura, muzica și artele vizuale, este pentru Filarmonica „Lyra – George Cavadia” atât sursă, cât și resursă a aspirațiilor și dinamismului nostru. La fel cum Dunărea se îmbogățește prin afluenții săi, filarmonica noastră și-a dezvăluit treptat potențialul creator în fiecare stagiune de când s-a reinventat”, a declarat un reprezentant al filarmonicii.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 21 Iunie 2024, 21:41 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii