Premii obținute de corul mixt „Trison” la un concurs internațional în Grecia

De Redactia 04 Iulie 2018, 09:45 Cultura Brailei

premiere cor trisonCorul mixt „Trison” din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a participat, cu succes, la Festivalul Coral Internaţional şi la Concursul „Antonio Vivaldi” de la Karpenissi, Grecia.

Corul mixt „Trison“ din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Brăila, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a fost premiat de patru ori la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Coral Internaţional "Antonio Vivaldi" Karpenissi – Grecia, desfășurat în paralel cu cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional din localitate.

Merituosul cor brăilean, de altfel singurul reprezentant al ţării noastre la această ediţie, a fost răsplătit cu Premiul I şi medalie de aur la secțiunea Muzică religioasă, cu două Premii II şi medalii de argint la secțiunile Coruri mixte şi Muzică Folk, iar dirijorii Marcica şi Ştefan Lupu au primit Premiul special pentru contribuţia adusă la performanţele obţinute.

Desfăşurată în perioada 30 iunie – 3 august 2018, manifestarea a reunit în festival și concurs 19 coruri reprezentând Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel şi România.

În concurs, pe 1 iulie, Corul mixt „Trison” din Brăila a interpretat câte trei piese pentru fiecare categorie în care a fost prezent şi premiat, întreaga prestaţie fiind foarte bine apreciată de juriul compus din patru distinși specialişti în domeniu reprezentând Grecia, Bulgaria şi România.
 
paradaPe parcursul manifestării, Corul brăilean a mai fost invitat şi la alte evenimente din programul complex al evenimentului, unde a primit, permanent, aprecieri şi aplauze din partea audienţei. Astfel, pe 30 iunie, Corul a fost prezent în recital la Centrul de conferinţe din Karpenissi, prilej cu care a primit diploma şi placheta Festivalului, pentru ca în ziua următoare să ia parte la parada organizată în centrul oraşului.

De asemenea, pe 2 iulie, „Trison” a susţinut un recital în aer liber la River Art Café, lângă Karpenissi, pentru ca o zi mai târziu să ofere un concert de muzică religioasă în biserica „Sfânta Maria” din localitate.

Profesorii dirijori şi membrii Corului aduc mulţumiri Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” şi Consiliului Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat prin susţinerea financiară a transportului, precum şi Parohiei „Naşterea Domnului” din Brăila, în special părintelui paroh Costel Vatră, pentru binecuvântarea participării şi pentru pachetele cu alimente destinate drumului.

La rândul său, conducerea Şcolii felicită Corul mixt „Trison” şi pe dirijorii săi, participanţi cu rezultate deosebite la această amplă manifestare internaţională, asigurându-i de susţinerea sa permanentă pentru promovarea culturii naţionale în ţară şi în străinătate.

Manager,
Gigi-Cristian Morozan   

 

Autor Redactia 04 Iulie 2018, 09:45 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii