Concurs național de inovație tehnică și IT „Da Vinci”, ediția a V-a, 2019

De Redactia 20 Septembrie 2019, 11:05 Cultura Brailei

concursConcursul se organizează în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls anteprenorial bazat pe inovare.

Înscrierile elevilor din regiunea Dunărea de Jos pot fi făcute completând formularul de înscriere, iar proiectele trebuie trimise în format digital pe email la DUNAREADEJOS@DAVINCICONTEST.RO, până pe 30 SEPTEMBRIE 2019.
Lucrările înscrise pentru concurs pot avea un autor (dacă se va înscrie doar un participant), sau pot avea mai mulți autori (o echipă cu detalierea componentei echipei).

Concursul este deschis pentru participare tuturor elevilor din România și Republica Moldova și cuprinde 3 secțiuni tematice în care lucrările vor fi încadrate și evaluate:
1. Inteligentă artificială și Software
2. Robotică și automatizări industriale
3. Inginerie creativă (altele decât 1 și 2)

Cele 3 secțiuni vor avea la rândul lor câte 2 secțiuni :
Pentru elevii claselor V – VIII
Pentru elevii claselor IX – XII

Concursul este organizat în 2 etape:

Etapa I – Regională. Evenimentul de prezentare a proiectelor și festivitatea de premiere se va desfășura în Brăila, pe 19 Octombrie 2019, la Biblioteca Județeană.

Etapa II – Națională. Evenimentul de prezentare a proiectelor regionale finaliste și festivitatea de premiere națională, se va desfășura în București, pe 02 Noiembrie 2019, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, B-dul Regina Elisabeta, nr.48, sector 5.

Comisia de jurizare este formată din membri competenți și experimentați în domenii diverse de interes, președintele comisiei naționale, din etapa finală de la București, fiind Dorin-Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

Atât în procesul de selecție al lucrărilor, cât și de către comisie pentru deliberarea clasamentului final, se va ține cont de: originalitate, impact, grad de implementare, dezvoltare, aplicabilitate.

 

Autor Redactia 20 Septembrie 2019, 11:05 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii