”Citește, învață, recită”, proiect al Casei de Cultură a Municipiului Brăila

De A.Frangu 06 Februarie 2017, 19:09 Cultura Brailei

proiect casa culturaSâmbătă, 4 decembrie 2017,  la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă din Brăila a fost lansat proiectul ”Citește, învață, recită”. Lansarea proiectului Casei de Cultură a Municipiului Brăila a avut loc la finele Cercului de folk desfășurat în aceeași zi. Actorul Florin Chirpac este cel care sprijină desfășurarea acestui proiect. Prima întâlnire a celor interesați să participe la proiect va avea loc pe 17 februarie 2017 între orele 16,30-18,00 la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă.

Amănunte aflăm din comunicatul de presă dat publicității de Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă:

Sâmbătă, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, s-a derulat o nouă întâlnire a Cercului de folk, la finele căreia a fost lansat un nou proiect al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, intitulat Citește, învață, recită.
Proiectul de educație nonformală, parte integrantă a Programului Reîntoarcerea la poezie și valori cultural perene, se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu predilecție tinerilor și are ca scop învățarea artei recitării de poezii și a interpretării unor texte dramatice. Proiectul se desfășoară cu sprijinul actorului Florin Chirpac.

Pentru început, întâlnirile cu cei interesați vor avea loc bilunar, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, vinerea (prima întâlnire pe 17 februarie 2017), în intervalul orar 16.30-18.00, ulterior, când vremea o va permite, urmând să se desfășoare în aer liber, în spații neconvenționale.

Am ales să lansăm proiectul în cadrul Cercului de folk, ca urmare a succesului de care s-a bucurat acțiunea desfășurată pe 28 decembrie 2016 (Noaptea Cercului de folk), al cărei program a inclus, printre altele,  și un moment în care fiecare participant a propus o carte preferată/deosebită pentru el și a citit un fragment pe care l-a considerat reprezentativ.

În viziunea noastră, proiectul nu înseamnă doar să reînveți să reciți o poezie sau să citești un text. Înseamnă socializare, dar nu prin intermediul rețelelor de profil, înseamnă să îți învingi timiditatea, să înveți să te exprimi în public, fie că este vorba despre o simplă idee împărtășită celor apropiați, fie despre susținerea unui proiect, a unei lucrări de licență sau a unei dizertații. Dorim ca cei care vor veni la întâlnirile noastre să o facă de plăcere. Nu este un curs, nu sunt teme pentru acasă, ci, pur și simplu, o întâlnire prietenească, ce sperăm că își va găsi utilitatea, mai târziu, în viața ficăruia dintre participanți.
Manager
Emanoil Ciucașu

 

Autor A.Frangu 06 Februarie 2017, 19:09 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii