ARMONIFEST 2019, ediția a șasea

De Redactia 18 Noiembrie 2019, 18:44 Cultura Brailei

afisDuminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 17.00, la Teatrul Maria Filotti, se va desfăşura cea de a șasea ediție a Festivalului Coral ARMONIFEST, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Pe scena teatrului brăilean vor urca peste 250 de coriști, din țară și din plan local, care vor oferi un adevărat regal coral iubitorilor acestui gen muzical. Vor susține recitaluri Corul de Cameră PASTORALA al Ateneului Popular Mr. Ghe. Pastia Focșani, dirijor profesor dr. Dumitru Săndulachi, Corul de Cameră APPASSIONATA al Palatului Culturii Bistrița, dirijor prof. Francisc Mureșan, Corul LYRA al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman  Buzău, dirijor profesor Ștefan Stănescu, Corala TRISON a Școlii Populare de Arte Vespasian Lungu, dirijor prof. Marcica Lupu, Corul mixt ORFEUS al Liceului de Arte Hariclea Darclee, dirijor prof. Ștefan Lupu și Corul Bărbătesc ARMONIA al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu, împreună cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, dirijor locotenent Raul Badale.

Capul de afiș al manifestării va fi reprezentat de recitalul extraordinar al Corul ION VIDU al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, cel mai vechi cor mixt din România, care ființează de 209 ani.

Manifestarea corală va fi prezentată de profesorul Marilena Niculescu.

Prin urmare, un nou regal coral! La care publicul este invitat să fie parte integrantă a spectacolului! La intrarea în sală, spectaorii vor primi versurile Va pensiero, probabil cel mai iubit fragment muzical din Opera Nabucodonosor de Giuseppe Verdi. Și vor cânta sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu. Este o reeditare a experimentului pe care l-am făcut în urmă cu trei ediții. Atunci a fost superb! Suntem siguri că, acum, va fi cel puțin la fel de frumos !

Manager
Emanoil CIUCAŞU

 

Autor Redactia 18 Noiembrie 2019, 18:44 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii