Adrian Păunescu va avea un bust pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

De AGERPRES 27 Noiembrie 2010, 20:45 Cultura Brailei
Un bust de bronz al poetului Adrian Păunescu, creaţie a sculptorului Romi Adam, va fi dezvelit, săptămâna viitoare, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, în prezenţa participanţilor la Congresul Spiritualităţii Româneşti, manifestare al cărui preşedinte a fost marele om de cultură dispărut la începutul acestei luni.

Bustul, primul dedicat lui Adrian Păunescu, va fi dezvelit la exact un an după ce pe aceeaşi alee a fost amplasat un monument care îl reprezintă pe Grigore Vieru, marele om de cultură din Moldova fiind şi el o prezenţă constantă, în perioada 2002-2008, la Congresul Spiritualităţii Româneşti de la Alba Iulia.

La festivitatea de dezvelire şi sfinţire, care va avea loc marţi, este aşteptată şi fiica poetului, Ana Maria Păunescu. Cu acest prilej va fi lansată şi revista 'Alba Iulia - In memoriam Adrian Păunescu', editată de Consiliul Judeţean (CJ) Alba.

Amplasat în Parcul Mihai Eminescu, monumentul a fost realizat cu sprijinul financiar al CJ Alba şi Consiliului Local Alba Iulia, care au contribuit cu aproximativ 25.000 de lei.

Adrian Păunescu a participat la toate cele opt ediţii ale congresului desfăşurate la Alba Iulia, fiind ales chiar preşedinte al acestuia.

Congresul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie şi care a debutat în 1993 la Băile Herculane, este unica formă organizată, unitară, de întrunire a reprezentanţilor românilor din întreaga lume. Şi în acest an, la Alba Iulia sunt aşteptaţi delegaţi din peste 30 de ţări şi zone de românitate.


 

Autor AGERPRES 27 Noiembrie 2010, 20:45 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii