A aparut nr. 17 al revistei Braila Eroica

De Alexandrina Iordache 31 Decembrie 2013, 14:05 Cultura Brailei
In luna decembrie 2013 a aparut nr. 17 al revistei „Romania Eroica”, revista de cultura si educatie patriotica editata de Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Judeteana Braila in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi - Filiala Braila.

Din cuprins:
- 95 de ani de la faurirea statului national unitar roman
- 170 de ani de artilerie moderna in Romania
- Artileria la Braila
- Generalul de brigada dr. Victor Atanasiu
- Interviuri cu veteranii Urse Nistor, Catararhia Mihail si Stanciu Serban
- Razboaiele balcanice (1912-1913) - preludiul primului razboi mondial (1914-1918)

In revista sunt prezentate aspecte din activitatea Filialei Braila a Asociatiei Cultul Eroilor „Regina Maria”, o prezentare a dnei Lucia Georgescu - veterana a Asociatiei Cultul Eroilor dar si un emotionant omagiu adus tatalui si tuturor eroilor neamului de Nedelea Gurgu, membra a Asociatiei, fiica de veteran de razboi.

Alaturi de alte articole, pe care va las placerea sa le descoperiti achizitionand acest numar, este publicat un  Apel catre sustinatorii revistei „Braila Eroica” pe care il redau integral:

„Anul acesta, Braila Eroica, revista de cultura si educatie patriotica, editata de Filiala judeteana a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria”, implineste 10 ani de la prima aparitie.

Editarea revistei a fost posibila, pana acum, datorita sprijinului neconditionat pe care l-am primit din partea unor sponsori, operatori economici sau persoane fizice, dar si prin sustinerea financiara acordata de unii membri ai filialei.

Rodul activitatii unor inimosi impatimiti ai istoriei, dar nu numai, revista se confrunta, momentan, cu probleme financiare.

In aceste conditii, Comitetul Director al filialei a decis sa incerce o noua solutie pentru tiparirea revistei, publicatie cu aparitie semestriala. In momentul de fata avem doua numere pregatite pentru tipografie, care asteapta un sponsor. Cum sponsorii se gasesc din ce in ce mai greu, ne-am gandit sa recurgem la solutia SUSTINATORII REVISTEI „BRAILA EROICA”.

Am inceput chiar cu noi, membrii Comitetului Director, insa suma necesara este departe de a fi suficienta.

Prin solutia aleasa de noi, sustinerea revistei ar consta in depunerea a cel putin 50 de lei in fondul filialei, al carei sediu se afla in cladirea Cercului Militar Braila, aflata pe Calea Calarasilor, nr.309, vis-a-vis de blocul C 1.

Numele persoanelor care vor participa la actiunea noastra, vor fi publicate in revista, pe coperta nr.2, cu sumele cumulate si vor primi cate un exemplar din fiecare numar aparut, iar la sfarsitul anului, o Diploma de excelenta.
Va multumim”.


 

Autor Alexandrina Iordache 31 Decembrie 2013, 14:05 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. UrseTatiana 05 Ianuarie 2016, 11:30

    Buna ziua, nu stiu dc imi veti vedea acest comentariu, Dar scriu in speranta ca ma veti ajuta....buncu meu Urse Nistor, veteran de razboi, care va acordat acest interviu, a murit anul trecut..la varsta de 96 de ani..imi doresc enorm un exemplar a acestei reviste cu nr.17 cu interviul lui!!!!...nu am stiut de existenta acestei reviste..pana acum cd am cautat pe Google numele lui...as fi recunoscatoare..va multumesc!!!!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii