Manifestari organizate de Teatrul Maria Filotti în cadrul Zilelor Brailei

De A.Frangu 08 August 2014, 02:08 Cultura Brailei
In cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Brailei organizate de Primaria Braila, Teatrul Maria Filotti prezinta, în perioada 14 - 17 august 2014, o serie de spectacole si evenimente inedite în curtea interioara a Bibliotecii Judetene ”Panait Istrati”, în Gradina Publica, în gradina restaurantului ”Boema” dar si  în fața intrării  în teatru din strada Mihai Eminescu.

Programul evenimentelor comunicat de Teatrul Maria Filotti este urmatorul:

Joi, 14 august de la ora  20.00,  in curtea interioară a Bibliotecii Județene Panait Istrati va fi organizată o masă rotundă dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea scriitorului brăilean Panait Istrati, cu participarea unor importante personalități ale istoriei și criticii literare, precum și a două mari nume  ale  lumii teatrale. Este vorba despre Cătălina Buzoianu, regizor artistic, cea care a montat la Brăila doua spectacole de referință pentru Teatrul Maria Filotti - Chira Chiralina și Mediterana, ambele inspirate din  opera lui Panait Istrati, precum  si  apreciatul actor, regizor și fost director al Teatrului Maria Filotti,  Constantin Codrescu, cel care în anul 1984 a montat la Brăila spectacolul Martor si Judecator de Ion Balan, inspirat din viața marelui autor brăilean omagiat.

Cu aceasta ocazie Teatrul Maria Filotti va prezenta în premiera filmul ”Eu, tu, noi, Panait Istrati”  in regia Ancăi Cismaru.

Vineri 15 august,  in Grădina Publică pe o scenă special amenajată de teatru, de la ora 21.00, va avea loc cel de-al șaselea eveniment  T.M.F. Independent. Cu acest prilej  va fi oferit spectacolul  ”Visul unei nopti de gală”, one man show cu Alin Florea, pe un text si acompaniat la pian de Cornel Cristei, in regia lui Radu Nichifor. În deschidere, ”Reflexii lirice”  susținute de actriţa Wanessa Radu, acompaniată la pian  de Cornel Cristei.

Sâmbătă 16 august, pe aceeiași scenă, aplasată în Grădina Publică, de la orele 11.30, este programat marele succes de public ”Bagheta magică”, un spectacol de magie cu  scenariul și regia semnate de  Andrei Teașcă.

Seara, de la ora 20.30, în același spațiu, în organizarea Casei de Cultură, dar sub consilierea  conducerii teatrului , este pregatit un adevărat maraton de jazz si blues susținut de două trupe cosacrate brăilene: Band-ul Moonlight Shadow  avându-i in  componenţă pe  Cornelia Buzoianu – voce, Crin Grigore – chitară, Cristian Cazan – chitară și a îndrăgitei trupe Out of signal formată din Silviu Paraschiv – chitară, voce, Alex Mușat- tobe, voce, Ionuț Drăghici - bass, voce. Regalul de muzică de calitate va fi continuat de super trupa de blues Nightlosers și de  renumitul  lider  Hanno Hoffer.

Duminică 17 august,  de la ora 21.00, în grădina restaurantului Boema este pregătit T.M.F. Independent 7, cu spectacolul ”Ochiul și Timpanul” în interpretarea și concepția artistică a binecunoscutului caricaturist Costel Patrașcanu și a cantautorului de muzica folk  Daniel Iancu.

De asemenea, Teatrul Maria Filotti în un semn de omagiu adresat atât publicului fidel, dar  și marilor creatori de spectacole  la Brăila,  programează în serile de 14,15,16 august de la ora 21.00,  în fața intrării  în teatru din strada Mihai Eminescu,  o serie de proiecții antologice din spectacole, sub genericul Nostalgic T.M.F.,  dedicate marilor personalități regizorale:  Cătălina Buzoianu (14 august), Radu Afrim (15 august) și Victor Ioan Frunză (16 august).

Precizăm că, participarea publicului este liberă  la toate manifestările organizate în cadrul Zilelor Brăilei, cu excepția evenimentului T.M.F. Independent 7, organizat la restaurantul Boema. Biletele pentru acest evenimentul  pot fi procurate de la contabilitatea teatrului, acces -intrare actori, strada Mihai Eminescu, zilnic (luni – vineri) orele 9.00-15. 00”
Teatrul ”Maria Filotti”

 

Autor A.Frangu 08 August 2014, 02:08 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate