Ziaristul Ghinea Mitrea aduce în atenția cititorilor romanul Între două femei

De Mihai Vintilă 16 Decembrie 2020, 19:05 Cultura Brailei

mitrea ghinea - intra doua femei

Cunoscut ziarist local, în Brăila, unde a condus ani de zile săptămânalul Actualitatea, Ghinea Mitrea se avântă pe tărâmul romanului. Autorul nu este la prima astfel de încercare. De-a lungul timpului a publicat două romane în foileton in paginile săptămânalului pe care l-a condus dar culmea este că acele două romane nu le-am mai regăstit publicate în volum. Poate că autorul s-a răzgândit în privința lor. Astfel că nu știu dacă acest roman este debutul sau nu în roman al scriitorului. Indiferent de acest fapt de istorie literară locală, scrisul este același – bun.

Structurat clasic, cu o acțiune desfășurată doar într-un plan, Între două femei, aduce în atenție viața și faptele lui Angelin Marafet /Gelin Marafet în tări precum Turcia, Siria și Liban. Este, putem spune de la început, o construcție epică care urmărește rețeta bestseller-urilor nord americane.

Ghinea Mitrea, Între două femei, Brăila, editura Lucas, 2020, 190 pagini.

 

Autor Mihai Vintilă 16 Decembrie 2020, 19:05 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Iulian 31 Decembrie 2020, 11:32

    O carte superba , care te tine in suspans si cu mare placere aștepți sa vezi ce se mai întâmpla cu personajul principal . Felicitari !

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii