Virtuozii | Concursul național de pian și-a premiat câștigătorii ediției a XIII-a, 2022

De Mihai Vintilă 30 Mai 2022, 14:51 Cultura Brailei

palmareas viztuozii concurs de pian braila 2022

În perioada 27-28 Mai 2022 la Şcoala Populară de Arte Vespasian Lungu Brăila s-a organizatcea de a XIII a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care s-au înscris 100 de concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani proveniţi din: Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Târgovişte, Tecuci.

Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila.

Participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secţiuni: dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat; cea care a inclus participanţi proveniţi din şcoli şi licee cu profil vocaţional (pian); cea rezervată grupurilor formate din doi elevi.

Câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2022” este Neamţu Maria-Diana, în vârstă de 13 ani, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, profesor Dăşanu Inga.

Măiestria concurenţilor s-a concretizat prin acordarea a 35 Premii I, 24 Premii II, 24 Premii III şi 10 Menţiuni. La acestea s-au adăugat Premii speciale – pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti şi pentru expresivitate.

Palmaresul concursului se regăseşte pe siteul oficial al organizatorului aici. 

 

 

Autor Mihai Vintilă 30 Mai 2022, 14:51 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii