Vernisajul artistului Dennis Teodorescu

De Comunicat 28 Septembrie 2022, 22:37 Cultura Brailei

Vernisajul artistului Dennis Teodorescu

Muzeul Brăilei are plăcerea să vă invite duminică, 02 octombrie, începând cu ora 17, la vernisajul celei de-a doua expoziții personale de pictură a artistului Dennis Teodorescu.

Lumea fizică se definește prin materialitate și formă, prin atingere. Materialul are substanță, pe când imaterialul aparține metafizicului, aparține unei realități a visării și gândirii. Expoziția aduce laolaltă trăiri, sentimente, istorii închipuite și experiențe personale, transpuse în expresii vizuale codate, arhivate. Produse ale contemplației sau ale percepției, imaginile rezultate devin mărturii ale preocupării artistului pentru profunzimile ființei umane. Dincolo de aspectul descriptiv al acestor imagini, compozițiile artistice prezintă o dimensiune psihologică, ce devine cheie de lectură pentru lucrări.

Dennis Teodorescu (n. 1975, Brăila) este absolvent de arte vizuale, precum și de psihologie, domeniu în care, de altfel, profesează. După o perioadă îndelungată de aparentă absență pe plan artistic, de la terminarea Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, specializarea sculptură, de câțiva ani preocupările sale au reluat calea artei, omul Dennis reîntregindu-se ca artist, vocație pe care acum o cultivă cu perseverență. Mijlocul preferat de exprimare plastică este pictura.

Expoziția „Material, imaterial” va putea fi vizitată la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei din Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați, de miercuri până duminică, inclusiv, între 02 octombrie și 30 octombrie 2022.

Curator: Fatme Nistoroi, muzeograf Secția „Artă”.

 

Autor Comunicat 28 Septembrie 2022, 22:37 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii