VERNISAJ LA GALERIA „GHEORGHE NAUM” A MUZEULUI BRĂILEI

De Comunicat 04 Aprilie 2019, 20:54 Cultura Brailei

Vă invităm la vernisajul expoziţiei SORIN VIDIS - PRIVIRE SPRE INTERIOR, vineri, 5 aprilie 2019, ora 17, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei.

Sorin Vidis este invitatul nostru, în cadrul programului „Вrăila înseamnă acasă”.

S-a născut în Brăila în urmă cu 40 de ani. Locuieşte în Bucureşti. În anul 2002 a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi, timp de un deceniu, a lucrat ca inginer în proiectare, management de proiect, execuţie, supervizare, consultanţă şi management de contract. Din anul 2006, în paralel cu ingineria, Sorin Vidis a practicat fotografia, iar în 2013 a decis să se dedice integral pasiunii sale. Este interesat de fotografia documentară, de eseu, stradă şi reportaj. Explorează diverse moduri de expunere a poveştilor vizuale pe care le abordează. Focusat pe deconstrucţia mecanismelor de funcţionare a comunităţilor, a practicilor neconvenţionale, pe concepte abstracte şi alte subiecte de natură socială sau pur estetică, preferă proiectele de lungă durată, unde investigaţia vizuală poate atinge cote mai profunde.

Portofoliul fotografului Sorin Vidis conţine proiectele:

„Ultimii oameni din groapa Văcăreşti”, publicat în Oitzarisme, Ilford Photo, Featureshoot, Petapixel, ThinkOutsideTheBox, Viewfind, Antler Press UK, iar cu expoziţiile de fotografie a participat la festivalurile din Ploieşti şi Negreşti Oaş;

„Oina”, foto-documentarul care explorează realităţile socio-culturale care se întrepătrund cu fenomenul sportului nostru naţional, a devenit album, în anul 2017 câştigând premiul pentru cea mai frumoasă carte foto. Fotografiile au fost expuse la Muzeul Ţăranului Român, Seneca Anticafe şi la festivalurile din Cluj, Ploieşti şi Negreşti Oaş;

A mai realizat un fotoreportaj despre tradiţia musulmană de Ramadan în Bosnia, publicat on-line;
În anul 2014 a fost comisionat pentru un proiect fotografic de grup, care explorează artistic industria auto, intitulat Back to the Future şi vernisat în hala fabricii de componente auto Bosch Rexroth, din Blaj.

Sorin Vidis a publicat articole editoriale în Vice, Feeder, Oitzarisme, Viewfind şi Centrul de Fotografie Documentară şi a acordat interviuri on-line pentru Romanian Insider, Matricea Romanească, Adevărul şi interviuri video pentru Noizz, Adevarul Live şi TVR2.

Revistele locale de profil, Photomagazine şi Foto-Video, i-au publicat portofolii şi serii fotografice în anii 2012 şi 2013.

 

 

Autor Comunicat 04 Aprilie 2019, 20:54 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii