Teatrul Cărăbuș - duminică are loc premiera spectacolului Gulliver în țara piticilor după Jonathan Swift

De Frimu Ghinea 23 Martie 2018, 08:10 Cultura Brailei

Gulliver la Braila

Teatrul de Păpuși Brăila îi invită copiii la premiera spectacolului "Gulliver în țara piticilor" după Jonathan Swift, duminică 25 martie 2018, ora 11:00. Scenariul și regia spectacolului aparțin lui Geo Balint, iar scenografia este semnată de Tünde Tomos, muzica fiind asigurată de Ciprian Manta.

Piesa „Gulliver în țara piticilor” este inspirată din romanul „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift și prezintă aventura unui naufragiat luat prizonier pe tărâmul liliputanilor. Însă, datorită comportării sale, Gulliver ajunge favorit la curtea regelui…

“În vremuri atât de neprielnice (și) pentru teatru am avut o surpriză extrem de plăcută la Brăila : trupa PROFESIONISTĂ a teatrului Cărăbuș, bine condusă și “protejată” (ca o mamă care-l iubește, dar și…) de un bun manager, Daniela Mihovici ! Ca și la Exupery în “ Micul prinț” și în cazul lui “Guliver în țara…” par a nu fi texte cu adresabilitate directă pentru micii spectatori. Am încercat și sper că am reușit cu actorii păpușari din Brăila să spunem o POVESTE despre: putere, toleranță, respect, prietenie, familie, liberul arbitru, despre binomul bine-rău, despre…Temele, ideile în teatru nu sunt multe și orice basm / poveste spusă / jucată cu mijloacele animației trebuie să atingă sufletul și memoria copiilor. Cum și unde spargem un ou ?! La care capăt ? Prilej de ironie sau război…? Aventurile lui Gulliver în țara…LILIPUT sau în orice țara din lumea largă… Povestea continuă…Vă așteptăm la TEATRU !” – a afirmat regizorul Geo Balint.

Din distribuție fac parte: Daniela Antonescu, Sofia-Gabriela Cătrună, Iulian Gheorghe, Daniel Mecu, Gabriela-Elena Picuș, Aurora Popescu, Valentina Lepădatu și Ioana Zărnescu.

 

 

Autor Frimu Ghinea 23 Martie 2018, 08:10 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii