Atelier de creatie Sticla Fuzionata, primul workshop din Romania organizat la Biblioteca Judeteana Braila

De A.Frangu 08 August 2014, 02:23 Cultura Brailei
In data de 13 august 2014 Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” Braila gazduieste expozitia creatiilor artistilor sticlari realizate în perioada 04.08.2014 - 07.08.2014.  In aceasta perioada a avut loc la Braila primul workshop din Romania, avand ca tema crearea de obiecte din sticla folosind tehnica fuziunii.

Atelierul de sticlarie a avut loc în cadrul ”Clubului de vacanta” organizat de Biblioteca Judeteana ”Panait Istraati” din Braila. In cadrul atelierului, participantii au putut realiza bijuterii, creaturi fabuloase  din sticla si  minivitralii. In acelasi timp, au valorizat conceptul de upcycling prin crearea de obiecte unice si interesante  folosind drept materie prima ambalajele din sticla.

”Mestesugul prelucrarii sticlei are o indelungata traditie in spatiul romanesc. Evidente  istorice ale dezvoltarii mestesugului prelucrarii sticlei  exista in zona Constanta si constau  mai precis in obiecte de sticla si in  urme ale unor cuptoare de topit sticla.  Metoda de realizare de obiecte de sticla prin tehnica fuzionarii sticlei, datand din mileniul III i.Hr.,  a fost utilizata anterior descoperirii procedeului de fasonare a sticlei prin suflare.Tehnica de fuziune a sticlei a redevenit populara in prima parte a sec.XX”
- Camelia Neagu-Cogalniceanu

 

Autor A.Frangu 08 August 2014, 02:23 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate