Proiectul „Prietenie...pe o...sfoară...virtuală"

De Comunicat 05 Aprilie 2021, 08:38 Cultura Brailei

De peste 8 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati" Brăila derulează în perioada 2 aprilie - 15 iunie 2021, proiectul „Prietenie...pe o...sfoară...virtuală". Data de 2 aprilie nu este aleasă întâmplător,este aniversarea scriitorului Hans Christian Andersen, prilej cu care în toată lumea se serbează Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu" Brașov, parteneriatul educațional internațional „Prietenie...pe o...sfoară...virtuală", aflat la a IX-a ediție, constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 200 de instituții culturale din 40 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură a unui număr de peste 100.000 de copii. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Petre Ispirescu.

Vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, fiecare copil participant la program realizând un desen inspirat din îndrăgitele povești "Sarea în bucate", "Prâslea cel voinic şi merele de aur", "Fata moșului cea cuminte", "Înșir-te mărgăritare", "Balaurul cu șapte capete".

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele primare, cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Dorința noastră este să aducem în atenția micuților, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii.

Mai multe informații puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției - Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau la telefon 0239611590. Mult spor la lecturat și desenat!

 

 

Autor Comunicat 05 Aprilie 2021, 08:38 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii