Premiera Frumosa si Bestia o punere în scenă modernă

De Virgil Andronescu 16 Mai 2021, 19:36 Cultura Brailei

carabus frumoasa si bestia

Dupa mult timp am iesit din starea naivului adult si-am intrat in naivitatea copilului rasfatat cu o poveste. Timp de un ceas am fost alaturi de bucuria copiilor veniti sa vada premiera piesei Frumoasa si bestia pusa pe scena teateului de papusi Carabus ddin Braila. Povestea, adaptare dupa Fratii Grimm, s-a desfasurat feeric impletind armonios dansu, muzica, teatrul dar si filmul, toate acestea datorañdu-se tehnologiei moderne.

Am aplaudat, am cantat si am fost supus curiozitatii alaturi de copiii, parintii si bunicii acestora. Am trecut prin stari emotionale diverse, pana ce, intr-un final fericit, am aflat misterul impus de complexitatea regiei- realizata de Ionut Octavian Ghinea, si scenografiei spectacolului datorata lui Marius Nita.

Au contribuit, in egala masura, la succesul piesei: Codrut Barsan- cimpozitia muzicala, miscare scenica Lorette Enache, versurile cantecelor Ana Maria Puscalau, proiectii Bogdan Ceangu, editarea video a fost realizata de Laura Stoian; toate acestea fiind incununate cu succes de jocul actorilor: Ioana Popescu, Ionut Octavian Ghinea, Daniela Antonescu, Radu Pavel, Stefana-Mihaela Nita, Mihai Jinga si Aurora Popescu. Pentru un ceas am revenit la copilarie, copilul din mine a vibrat alaturi de ceilalti copii captivati de spectacolul Frumoasa si Bestia. Multumesc pentru invitatie doamnei manager al Teatrului de Papusi Carabus, Mihovici Daniela.


Cel mai minunat este sa fii copil - chiar adult fiind, si sa iubesti frumosul din inima celuilalt asa cum o fac numai copiii!

 

 

Autor Virgil Andronescu 16 Mai 2021, 19:36 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii