Petre Stroe | Tripla lansare de carte la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei

De Redactia 31 Ianuarie 2020, 15:34 Cultura Brailei

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei organizeaza vineri, 7 februarie 2020,
ora 16, la sediul din strada Polonă, nr. 14, la o triplă lansare de carte: Amintiri brăilene (2013); Destine învolburate (2019); Iubirea, simbol al fericirii (2019), autor Petre Stroe, cărți apărute la Editura „Lucas”, Brăila.

Invitați: Jenică Chiriac și Ionel Negruț.
Moderator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

Activitatea face parte din cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie, proiect inițiat de secția „Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I” și realizat în parteneriat cu site-ul „Brăila Chirei”, respectiv cu Armanda Filipine, jurnalist.

Proiectul se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Brăila având ca scop promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Vor avea loc întâlniri, tururi muzeale și dialoguri despre tradițiile românești și ale tuturor etniilor din orașul Brăila (îndeletniciri casnice, meșteșuguri tradiționale, meșteșuguri artistice, port popular, sărbători și obiceiuri cu dată fixă și dată mobilă, gastronomie tradițională, tradiția văzută din perspectivă literară și muzicală, fotografia/cartea poștală ca document etnografic).

O parte importantă a proiectului va fi dedicată lansărilor de carte, lecturilor publice, întâlnirilor cu scriitori și specialiști din muzee.
Perioada de desfășurare a proiectului: ianuarie-decembrie 2020.

 

 

Autor Redactia 31 Ianuarie 2020, 15:34 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii