Magia Etnoliteraturii. O întâlnire culturală la Muzeul Brăilei Secția Etnografie

De Mihai Vintilă 29 Mai 2024, 15:05 Cultura Brailei

Magia Etnoliteraturii. O întâlnire culturală la Muzeul Brăilei Secția Etnografie

Vineri, 31 mai 2024, la orele zece fix, Muzeul Brăilei - Secția Etnografie își deschide porțile pentru o nouă întâlnire din cadrul hub-ului cultural „Etnoliteratura”, găzduit cu delicatețe la sediul din strada Polonă, nr. 14.

Într-un aer de reverie și însetată curiozitate, participanții vor fi absorbiți de o dezbatere literară asupra volumului „Matilda”, scris cu har și umor de Roald Dahl. După aceasta, se vor desfășura ateliere tematice menite să inspire și să educe:

- „Obiectul de muzeu din casa mea” va aduce în prim-plan mărturii personale și intime, fiecare participant fiind încurajat să își împărtășească propriile povești legate de obiecte cu valoare muzeală.

- „Fotografia ca document etnografic” va explora profunzimea și semnificația imaginii ca martor tăcut al tradițiilor și obiceiurilor.

- „Patrimoniul, dimensiunea educațională” va aduce în discuție importanța educației prin intermediul moștenirii culturale.

Invitați de onoare sunt elevii clasei a III-a C de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” din Brăila, sub îndrumarea atentă a Mihaelei Dincă, profesor pentru învățământ primar, și a bibliotecarei Carmen Anca Vasiliu. Coordonarea acestui proiect de suflet este asigurată de dr. Brîndușa Ilie, muzeograf cu vastă experiență la Secția Etnografie și Artă Populară.

Este o chemare către toți cei care doresc să își deschidă sufletul și mintea către bogăția patrimoniului cultural, într-un spațiu unde trecutul și prezentul se împletesc armonios, dând naștere unor noi înțelesuri și trăiri.

 

Autor Mihai Vintilă 29 Mai 2024, 15:05 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii