Măxineni | Prima bibliotecă înființată în cadrul proiectului Bibliotecile Creionăm Viitorul

De Redactia 20 Noiembrie 2023, 19:45 Cultura Brailei

Măxineni | Prima bibliotecă înființată în cadrul proiectului Bibliotecile Creionăm Viitorul

 

Pe 22 noiembrie 2023 începând cu ora 10, la Măxineni, Asociația Creionăm Viitorul împreună cu Grădinița cu Program Normal Măxineni, le vor oferi celor 50 de copii care frecventează grădinița si clasa pregătitoare, acces la o bibliotecă în incinta grădiniței, totul fiind posibil datorită oamenilor care au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit către asociația noastră.

Grădinița cu program Normal Măxineni, reprezentată de doamna director Mirela Geanina Calu a oferit spațiul și întreaga echipă care l-a igienizat, a contribuit la montarea mobilierului și la rezolvarea tuturor situațiilor apărute.

Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Braila, prin doamna profesor Raluca Iancu și elevii clasei a XI-a B, secția de arte murale: Delia Benescu, George Bogdan Marin, Andreea Mirică, Sabina Petrovici, Georgiana Stănescu, Valentin Sâmpetru, Mirela Streche, Cosmin Stroie, au realizat o pictură de dimensiuni mari, pe perete, cu o tema care invită în lumea poveștilor. Primăria Măxineni care a contribuit la buna desfășurare a activității echipei de la Liceul de Arte.

Autorul de cărți pentru copii, Alec Blenche, un om generos, care a donat atât cărți scrise de el, cât și câteva titluri din biblioteca fiicei sale.

În cadrul bibliotecii se regăsește mobilier adecvat vârstei copiilor, inclusiv cu expunere frontală, de tip Montessori, pernuțe pentru podea pe care copiii să se așeze confortabil, fotolii puf, covor cu un imprimeu ce inspiră diversitate și incluziune.

Micuții vor găsi aici peste 100 de titluri atent selecționate, cu ilustrații gingașe, realizate de ilustratori cu un simt estetic și artistic excepțional, care abordează teme precum emoțiile, fenomenele naturii, relaționarea, protecția mediului, civism etc. și le insuflă copiilor principii sănătoase.

 

Autor Redactia 20 Noiembrie 2023, 19:45 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii