Lansare | Veronica Micle - de la mit spre adevăr

De Comunicat 18 Mai 2021, 20:22 Cultura Brailei

veronica micle

 

Muzeul Brăilei organizează joi, 20 mai 2021, ora 18, în sala mare din PiaÈ›a Traian, nr. 3,lansarea cărÈ›ii Veronica Micle - de la mit spre adevăr, autor prof. dr. Gheorghe PleÈ™.

Invitați:
Dr. Viorel Coman, critic literar;
Dr. Zamfir Bălan, cercetător;
Dr. Maria Stoica, È™ef SecÈ›ia „Artă”.

Programul cuprinde un microrecital susÈ›inut de Cvartetul „Pro Musica” din Brăila.
Moderator: profesor Gabriela Filip, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila.

Întâlnirea este organizată în colaborare cu Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila È™i este IN MEMORIAM PROF. DR. GHEORGHE PLEȘ, autorul cărÈ›ii, dispărut de curând dintre noi.

„Matematician, pedagog È™i istoric, profesorul doctor Gheorghe PleÈ™ lasă în urmă contribuÈ›ii importante privitoare la istoria zonei Năsăudului È™i cea a È™colilor năsăudene. A fost autor È™i coautor a 7 cărÈ›i È™i a peste 50 de studii È™i articole în periodice de specialitate sau în reviste de popularizare. Valoroasa trilogie dedicate istoriei învățământului năsăudean, publicată la editura clujeană Napoca Star sub titlul „Åžcolile Năsăudului (1635-2015)”, vol. I-III, între anii 2016-2018, totalizând 1500 de pagini, a fost răsplătită în anul 2019 cu Premiul „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. Ca năsăudean nu putea să-i scape o biografie literară ce oscilează între mit È™i adevăr, cea a Veronicăi Micle (1850-1889), a cărei celebritate se datorează într-o măsură covârÅŸitoare romanticei ÅŸi tragicei poveÅŸti de iubire pentru Mihai Eminescu” (Ionel Filip, profesor, Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila).

 

Autor Comunicat 18 Mai 2021, 20:22 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii