Fram, ursul polar. Premieră la Teatrul de Păpuși Brăila.

De Frimu Ghinea 26 Octombrie 2022, 19:36 Cultura Brailei

Fram, ursul polar. Premieră la Teatrul de Păpuși Brăila.

Venind în întâmpinarea copiilor brăileni, Teatrul de Păpuși Brăila își adaugă în repertoriu un nou spectacol. Astfel, vă invităm sâmbătă 29 noiembrie 2022, ora 17:00 la avanpremieră și duminică 30 noiembrie 2022 la ora 11:00 la premiera spectacolului “Fram, ursul polar”. Adaptarea scenică și regia sunt semnate de Toma Hogea, scenografia Alina Dincă-Pușcașu, muzica este compusă de Cári Tibor și coregrafia Răzvan Rotaru.
Din distribuție fac parte: Ștefana Niță, Toni Gheorghe, Eduard Onu, Daniela Antonescu, Gabriela Picuș, Sofia Gabriela Cătrună, Iulian Gheorghe, Mihai Jinga, Aurora Popescu și Diana Grigoroșcuță.

„Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, este un text, de mare valoare, care cuprinde întâmplări inedite, specifice lumii circului, personaje deosebit de colorate (existente în textul original) și multe, multe alte personaje propuse de subsemnatul, în calitatea mea de creator, de regizor artistic, pentru a întregi și a oferi mai multă savoare acțiunii. Versurile partiturilor muzicale, dau viață, umor, acțiune și completează caracterul fiecărui personaj în parte.

Spectacolul “Fram, ursul polar” aduce pe scena Teatrului de Păpuși din Brăila, un concept nou, modern, original, conform așteptărilor publicului, de azi, de toate vârstele. Ca de obicei, o atenție deosebită, acord echipei de realizatori. Și, de această dată, noua premieră se bucură de o scenografie originală, spectaculoasă, plină de farmec, culoare, inventivitate, rafinament artistic și multă, multă emoție.

Ca de obicei, scenografa Alina Dincă-Pușcașu, propune noi abordări scenice, vine cu soluții inventive care completează și dau viață fiecărui personaj și evident, spațiului de joc.

Muzica originală, poartă semnătura compozitorului Cári Tibor, artist de talie internațională care, ca de obicei, mă onorează cu partiturile sale muzicale, pline de conținut și emoție … până la lacrimi.

De această dată am descoperit în trupa de actori păpușari brăileni, alături de Ștefana Niță și Mihai Jinga (cu care am mai colaborat) noi tinere talente (Toni Gheorghe și Eduard Onu) care conferă echipei, un vibe nou, atât de necesar oricărei trupe. Sunt determinați, sunt deschiși noilor provocări de dorința de a experimenta și de a transpune scenic, noi valențe artistice.

Întâlnirea cu Răzvan Rotaru, coregraful spectacolului, a fost o bucurie absolută, o chimie perfecta a creației, care se regăsește pe parcursul întregului spectacol. Știința, experiența domniei sale, bucuria jocului și armonia lucrului bine făcut, a reușit să armonizeze la unison, întreaga distribuție, să confere firesc, sensibilitate și viață fiecărui personaj, moment.

Da, într-adevăr, echipa Teatrului de Păpuși din Brăila se ridică la un nou nivel, la o nouă etapă artistică.

Mulțumiri managerului teatrului, doamna Daniela Mihovici, pentru invitație, pentru susținerea fiecărui moment, pentru dăruire, determinare, pentru dorința de a aspira, pentru întreaga echipă, spre noi orizonturi artistice.

Doresc întregii echipe (actori-tehnic), cu preponderență dragului meu Fram, viață lungă și multe, multe călătorii cu trenul, cu vaporul sau cu avionul, pe toate continentele lumii." - a dorit să menționeze regizorul Toma Hogea.

 

Autor Frimu Ghinea 26 Octombrie 2022, 19:36 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii