Festivalul Internațional al Muzicilor Militare 2022 , privire de ansamblu

De Valeriu Ion GĂGIULESCU 04 Iulie 2022, 13:10 Cultura Brailei

Festivalul Internațional al Muzicilor Militare 2022 , privire de ansamblu


Între 30 iunie și 3 iulie 2022, s-a desfășurat la Brăila a XV-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, festivitate care este dorită, așteptată și urmărită cu mare interes de către cetățenii municipiului și, desigur, nu numai. În acest an, la festival au participat formațiuni din Bulgaria, Olanda, Portugalia, Ungaria, Polonia și România .La Festival au fost, de asemeni, invitate Muzicile Militare din garnizoanele Constanța, Buzău, Focșani, Bistrița, precum și a Regimentului de Gardă 30 ”Mihai Viteazu” din Capitala României.

Ca de obicei, cu această ocazie, s-a redemonstrat faptul că Fanfarele sunt încadrate cu muzicieni deosebiți iar repertoriul acestora este întins și variat, de la muzica militară standard până la muzică cultă clasică, muzică de cabaret, muzică de jazz sau muzica populară. Lângă Fanfare au evoluat formațiuni de dansuri populare, dansuri ritmice sau balet.

Am avut prilejul să comentez importanța menținerii acestui atât de iubit eveniment cu Domnul Marian Dragomir, Primarul Brăilei, care s-a arătat interesat de inițierea și dezvoltarea unor anume legături culturale și cu Turnu Măgurele și Giurgiu, pornind de la realitatea faptului că aceste orașe nu sunt unite doar de fluviul căruia îi sunt riverane ci, mai ales, legat de istoria comună, ca foste Raiale otomane.

 

Autor Valeriu Ion GĂGIULESCU 04 Iulie 2022, 13:10 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii