Expoziția documentară Împreună pentru o sănătate mai bună

De Comunicat 07 Aprilie 2021, 14:25 Cultura Brailei

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila organizează cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății expoziția documentară "Împreună pentru o sănătate mai bună", aflată la parterul Secției Împrumut Carte pentru Adulți.

Ziua Mondială a Sănătății este organizată anual pe 7 aprilie pentru a marca fondarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a avut loc în 1948, prilej cu care sunt demarate campanii de conștientizare privind sănătatea globală. Sărbătoarea este recunoscută de toate guvernele lumii și de diverse organizații neguvernamentale cu interese în problemele de sănătate publică. Tema anului 2021 este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă", în condițiile în care pandemia de COVID-19 a lovit toate țările, iar impactul cel mai dur a fost simțit de comunitățile care erau deja vulnerabile. Accesul universal la serviciile de sănătate este fundamental pentru starea de bine şi de sănătate a tuturor persoanelor şi naţiunilor. Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate se referă la serviciile esenţiale, începând de la prevenție până la tratament, reabilitare şi îngrijire paliativă.

Expoziția este realizată de Florentina Petcu, bibliotecar, și cuprinde cărți de medicină generală precum și lucrări de remedii și terapii naturiste.

 

 

Autor Comunicat 07 Aprilie 2021, 14:25 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii