Dor de Basarabia la Casa de Cultură a Municipiului Brăila

De Mihai Vintilă 26 Martie 2024, 19:02 Cultura Brailei

Dor de Basarabia la Casa de Cultură a Municipiului Brăila

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Brăila, Asociația "ProBasarabia și Bucovina" – filiala "Vasile Voloc" Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila, organizează miercuri, 27 martie 2024, manifestarea cultural-artistică "Dor de Basarabia", dedicată împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul va avea loc la Casa Memorială "Petre Ștefănescu Goangă", începând cu ora 17.00. Prof. dr. Ștefan Aftodor, președintele Societății de Științe Istorice din România – filiala Brăila, va susține o prelegere cu tema "Unirea Basarabiei cu Patria Mamă: reflecții la peste un secol de la împlinirea idealului național". Aceasta va fi urmată de prezentarea unor eseuri în cadrul concursului istoric "Unirea Basarabiei cu România: destine istorice, drame și fapte memorabile", parte a proiectului interjudețean "Valori naționale și locale". La concurs participă elevi de la colegiile naționale din județul Brăila și din Republica Moldova.

Manifestarea va include și un moment poetic susținut de membrii cenaclului brăilean "Dincolo de cuvinte - Nicolae Băciuț", precum și un program muzical în care vor evolua membrii grupului folk "Generații", coordonat de profesorul Dumitru Popescu, și interpreți de muzică populară precum Robert Ioan și grupul "Dunărea mea", coordonat de prof. Alexandra-Georgiana Macoveiu.

 

Autor Mihai Vintilă 26 Martie 2024, 19:02 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii