Digitalizarea Muzeului Ianca. Dezbatere

De Comunicat 17 Octombrie 2022, 20:20 Cultura Brailei

Digitalizarea Muzeului Ianca. Dezbatere

Asociația Cultural - Istorică "Muzeul" Ianca organizeaza marți, 18 octombrie, la ora 11 dezbaterea "Patrimoniul Muzeal Fragil la Granița dintre Trecut și Viitor - Digitalizarea Muzeului Ianca, model de valorizare pentru secolul XXI", organizată la Biblioteca Județeană "Panait Istrati", din Brăila - Piața Poligon, nr. 4.

Dezbaterea aduce în centrul atenției problema muzeelor mici din localitățile cu o populație redusă și în scădere de pe teritoriul țării, din perspectiva vulnerabilităților socio - economice. Totodată, este abordată digitalizarea fondului patrimonial muzeal, nu doar ca mecanism de accesibilizare a datelor culturale, cât mai ales ca factor generator de resurse economice și mediu de formare profesională.

Evenimentul este parte din proiectul "Accesibilizare prin digitalizare fond patrimonial 'Muzeul Ianca'. Ateliere școală pentru catalogare și scanare 3D" și va cuprinde proiecții video cu ilustrarea procesului de catalogare și digitalizare realizat în cadrul atelierelor școală desfășurate în luna august la Muzeul Ianca.

 

Autor Comunicat 17 Octombrie 2022, 20:20 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii