De Paști la Brăila Messa di Gloria de Giaccomo Puccini

De Mihai Vintilă 03 Aprilie 2024, 21:15 Cultura Brailei

De Paști la Brăila Messa di Gloria de Giaccomo Puccini

Filarmonica Lyra - George Cavadia Brăila, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard Galați, Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila, propune comunității brăilene un eveniment muzical excepțional, în contextul Postului Paștelui. Cu o ocazie cu totul specială, acești parteneri vor prezenta în premieră un concert ce aduce în prim-plan Messa di Gloria de Giaccomo Puccini, marcând astfel centenarul de la trecerea în neființă a celebrului compozitor.

Messa di Gloria, o compoziție religioasă pentru orchestră, cor pe patru voci și doi soliști - un tenor și un bariton, este o creație semnificativă a lui Puccini, compusă în timpul studiilor sale la Institutul Muzical „Luigi Boccherini” din Lucca. Premiera absolută a acestei opere a avut loc la 12 iulie 1880, fiind recunoscută și apreciată pentru originalitatea sa și frumusețea melodică. Tematicile dezvoltate în Messa di Gloria au fost ulterior preluate și dezvoltate în operele celebre ale lui Puccini, cum ar fi "Edgar" și "Manon Lescaut". În cadrul concertului, publicul va fi încântat să asculte și alte două lucrări consacrate ale compozitorului: Intermezzo din opera "Manon Lescaut" și celebrul Te Deum din opera "Tosca".

Dirijat de maestrul Gheorghe Victor Dumănescu, concertul va reuni orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați, împreună cu soliștii de renume: tenorul Paul Lungu, baritonii Alin Munteanu și Constantin Lupu și basul Sebastian Băncilă. Evenimentul de excepție va avea loc în duminica Floriilor, pe 28 aprilie 2024, începând cu ora 18:30, la Casa Tineretului Brăila.

Biletele pentru acest concert extraordinar pot fi achiziționate de la Agenția Filarmonicii, situată în strada Ana Aslan nr. 29, sau online, de pe platforma BLT.ro.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 03 Aprilie 2024, 21:15 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii