Concertul vocal-simfonic extraordinar Dunărea, eterna poveste

De Comunicat 26 Iunie 2023, 19:35 Cultura Brailei

Concertul vocal-simfonic extraordinar Dunărea, eterna poveste

Filarmonica Lyra-George Cavadia Brăila își încheie joi, 29 iunie 2023, de la ora 20, un nou capitol al frumoasei sale povești printr-un concert vocal-simfonic extraordinar de final de stagiune 2022-2023, care va fi accesibil tuturor, în semn de prețuire pentru dumneavoastră, publicul nostru și care va avea loc pe scena de pe esplanada Dunării, pentru a împrumuta de la fluviu forța și dinamismul ce îi suscită adâncurile.

E totodată un concert-omagiu în onoarea și amintirea celei ce a fost Mariana Nicolesco, făclie ce a purtat vie dragostea brăilenilor pentru muzica de operă și operetă, cea care a transformat numele sopranei Hariclea Darclée într-un simbol al Brăilei.

O coeziune extraordinară a energiilor creatoare se va produce pentru realizarea acestui concert ce va reuni orchestra și corul Filarmonicii "Lyra - George Cavadia" Brăila, soliștii și corul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard" Galați, sub bagheta îndrăgitului dirijor Aurel Bălae, dirijor cor Daniel Nistor, având în prim plan unele dintre cele mai bune voci ale momentului din România: soprana Ana Băcanu, mezzosoprana Oana Florentina Soare, tenorul ieșean Florin Guzgă și baritonul Alin Munteanu. Prezentarea va fi asigurată de prof. Alexandra Gurgu, secretar muzical al Filarmonicii.

Vă așteptăm, așadar, pe 29 iunie 2023, ora 20.00, în sfânta zi în care îi prăznuim pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, la Concertul vocal-simfonic extraordinar "Dunărea, eterna poveste", eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Consiliului Județean Brăila și al Primăriei Municipiului Brăila, ce va avea loc pe esplanada Dunării. Accesul la eveniment este liber.

Filarmonica "Lyra - George Cavadia" Brăila

 

Autor Comunicat 26 Iunie 2023, 19:35 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii