Bucurie și Cuvinte de Ziua Internațională a Cititului Împreună la bibliotecă

De Mihai Vintilă 05 Februarie 2024, 19:54 Cultura Brailei

Bucurie și Cuvinte de Ziua Internațională a Cititului Împreună la bibliotecă

Într-o celebrare mondială a puterii cuvintelor și a artei ilustrate, Ziua Internațională a Cititului Împreună de Benzi Desenate, 7 februarie 2024, adună copii, tineri și adulți din peste o sută de țări, subliniind bucuria, frumusețea și beneficiile lecturii. Ediția din 2024 se axează pe experiența colectivă a cititului benzi desenate, oferind o perspectivă captivantă asupra modului în care textul și arta se îmbină armonios.

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila este un susținător dedicat al obiceiurilor de lectură și al importanței lor, iar miercuri 7 februarie 2024, va găzdui evenimente speciale la Secția de Împrumut pentru Copii. Oaspeții de onoare vor fi cei mici de la Grădinița "Dumbrava Minunată", Școala Gimnazială "Fănuș Neagu", Colegiul Național Pedagogic "D. P. Perpessicius" și Școala Primară "Sfânta Maria". Cititorii cu voce tare vor fi elevii talentați ai Liceului de Arte "Hariclea Darclée".

Centrul Multicultural va găzdui, de asemenea, sesiuni de lectură captivante pentru școlari, oferind activități precum "Cum citim o bandă desenată?", "Un motan portocaliu la bibliotecă", "Citim, ascultăm, ne distrăm" și "Banda lui Garfield".

Prin această inițiativă, se transmite un mesaj călduros către copii, încurajându-i să descopere împreună farmecul lecturii. Biblioteca și partenerii săi consideră că lectura alături de cei mici nu doar schimbă lumea, ci și cultivă dragostea pentru cărți - un dar prețios pe care fiecare adult ar trebui să-l ofere noilor generații. Dragi copii, suntem nerăbdători să vă avem alături pentru a descoperi împreună minunata lume a cărților!

 

Autor Mihai Vintilă 05 Februarie 2024, 19:54 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii