Brăila | Triplă lansare de carte Daniela Gumann, Constantin Gumann și Constanța Abălașei Donosă

De Mihai Vintilă 09 Septembrie 2019, 22:20 Cultura Brailei

tripla lansare braila

Vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 16:00 la Muzeul Brăilei - Secţia Etnografie va avea loc un eveniment literar cu triplă lansare de carte, expoziție grafică și recital de poezie susținut de poeta Constanța Abălașei Donosă.

Alături de autori, vor lua cuvântul scriitorii Lucreția Pătrașcu și Sterian Vicol.

Despre cărți

Romanul ”Crăciunul care mi-a schimbat viața” – autoare Daniela Gumann, este o carte necesară și extrem de realistă care se adresează românilor sub forma unui crâmpei inedit, din viața femeilor care au ales să plece la muncă în străinătate. Este o lume pe care o iubește, o muză care o inspiră și în a cărei existență crede în continuare. Autoarea va povesti publicului iesean și despre cartea la care lucrează și urmează să vadă în curând lumina tiparului.

„Cartea luminii” - un volum apărut recent la Editura Pim, a fost scrisă de Constantin Gumann și prezentată publicului prezent, în memoria scriitorului C. Ionescu, interzis în perioada comunistă, iar cărțile i-au fost confiscate de poliţie şi arse. Cartea este bine structurată și împărțită în capitole, iar într-un capitol generos, autorul Constantin Gumann mărturisește cu emoție despre copilăria sa alături de acest scriitor trecut în eternitate și a cărui memorie nu trebuie uitată.

„Mărite Eminescu”- este un volum de poezie și grafică ce poartă semnătura doamnei Constanța Abălașei Donosă . Lucrarea s-a dorit a fi un omagiu adus marelui nostru poet la aniversarea a 130 de ani de trecere în eternitate. „O declarație de dragoste și admirație faăcută cu patos și dăruire creativă pentru simbolul poeziei românești nu poate decât să ne facă mai buni și mai sensibili la miracolul creației. ” – spune doamna Emilia Țuțuianu pe coperta IV al volumului „Mărite Eminescu”.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 09 Septembrie 2019, 22:20 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii