Braila – Port la Dunarea culturala

De Comunicat 07 Septembrie 2020, 21:25 Cultura Brailei

braila-port la dunareaculturala

Asociatia Culturala Cinefeel Braila organizeaza, marti, 08 septembrie 2020, ora 10:00, la Sunrise Marina, str. Fata Portului, conferinta de presa si lansarea oficiala a proiectului “Braila – Port la Dunare@ culturala” proiect finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean pentru anul 2020, domeniul CULTURA.

Proiectul se deruleaza in perioada septembrie – noiembrie 2020 si are ca scop imbunatatirea vietii socio-culturale, promovarea istoriei Brailei si modul cum Dunarea a ajutat la dezvoltarea acestuia si, nu in ultimul rand, incurajarea folosirii pe scara larga a filmului ca instrument educational. Proiectul se desfasoara in judetul Braila - municipiul Braila, orasul Insuratei, orasul Faurei si 4 comune.

Beneficiarii directi vor fi 25 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 ani din judetul Braila care vor participa la activitatea concurs foto – Comorile ascunse ale orasului Braila, 800 de participanti la evenimentele Caravana Culturala si Braila Film Festival, ed a II-a. Beneficiarii indirecti vor fi comunitatile din zonele unde se deruleaza proiectul, institutii de invatamant si institutii publice.

Principalele activitati
- Concursul de arta fotografica „Comorile ascunse ale Brailei”. Tineri cu varsta intre 14-35 ani pasionati de fotografie si arta vor participa si beneficia practic de tururi ghidate profesioniste in centrul istoric al Brailei, pe faleza Dunarii si pe Dunare in zona Parcului National Balta Mica a Brailei, imbunatatindu-si informatiile despre Braila.
- Organizarea si derularea Caravanei Culturale la nivelul judetului Braila. Vor avea loc dialoguri interculturale, work-shop-uri realizate de catre invitati. Se vor crea 20 de panouri care vor constitui o expozitie interactiva cu fotografii dunarene, informatii despre fluviul Dunarea dar si cu informatii legate de centrul istoric al Brailei, arhitectura, cu citate despre Braila si Dunare din carti ale brailenilor. Vom amplasa panourile in diferite spatii, pentru a oferi posibilitatea unui numar crescut de braileni dar si de vizitatori sau turisti sa admire si sa citeasca/studieze informatiile/fotografiile/materialele pe care le vom oferi. Vom intra intr-un dialog direct cu vizitatorii, vom face schimb de informatii si idei interculturale. Unul dintre panouri va fi dedicat brailenilor, unde acestia isi pot exprima gandurile, citatele, mesajele artistice avand ca tema Braila istorica si Dunarea interculturala.
- Organizarea si derularea „Braila Film Festival editia a II-a”. In cadrul festivalului de film vom rula aproximativ 10 filme, atat documentare cat si artistice. Pe langa tema Dunarii vom aborda in cadrul festivalului si alte teme de actualitate din domenii de interes : sanatate, miscare in aer liber, cultura etc. Se vor proiecta si imagini/filmulete
cu Braila si zona Dunarii din filme celebre.

Proiectul “Braila – Port la Dunare@ culturala” continua in mod direct, firesc si necesar activitatile din anul 2019 din cadrul proiectului „Braila – Un film de poveste!”, cofinantat de Consiliul Judetean Braila. Anul trecut am putut observa reactiile pozitive ale comunitatii brailene in privinta derularii unor altfel de evenimente cultural-artistice, multe dintre ele derulate in premiera la Braila. De asemenea s-a observat necesitatea derularii de evenimente in spatii nonformale, alte spatii decat cele clasice unde se deruleaza evenimente in Braila, dar si in judet.

Proiectul aduce un concept inovator pentru societatea si comunitatea braileana, care are nevoie de diversificarea activitatilor culturale, atat in spatii inchise, dar mai ales in aer liber. In municipiul Braila, dar si pe raza judetului Braila, evenimentele de tip caravana cinematografica, spectacole in aer liber sau festivaluri de film nu sunt derulate in mod constant, nu exista o cultura si o educatie prin arta spectacolului iar arta cinematografica este un mijloc excelent de a imbunatati situatia comunitatilor, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu si lung.

 

Autor Comunicat 07 Septembrie 2020, 21:25 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii