Brăila Tech Sprint 2024. Deschiderea înscrierilor

De Mihai NEGOMIREANU 08 Februarie 2024, 18:48 Cultura Brailei

Brăila Tech Sprint 2024. Deschiderea înscrierilor

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila anunță cu entuziasm deschiderea înscrierilor pentru a doua ediție a competiției Brăila Tech Sprint 2024. Evenimentul, de tip hackathon, va avea loc în perioada 24 - 25 februarie la Casa Tineretului. La competiție sunt invitați să participe tinerii programatori din județele Brăila, Buzău, Galați, Ialomița, Vrancea și Tulcea.

Societatea modernă se confruntă cu o creștere a nevoii de specialiști în domeniul informaticii și al tehnologiei informației. În acest context, pregătirea de performanță a elevilor în domeniul informaticii reprezintă o provocare continuă, iar competiția Brăila Tech Sprint 2024 își propune să contribuie la acest proces. Evenimentul își propune să stimuleze exprimarea ideilor inovative, să încurajeze colaborarea în echipă, să contribuie la dezvoltarea unei gândiri orientate către identificarea problemelor și a soluțiilor, precum și să sprijine implementarea soluțiilor prin acordarea de premii și facilitarea colaborării cu centrele de cercetare din universități și din industrie la nivel local.

Competiția este organizată de Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – Brăila.

În cadrul Brăila Tech Sprint 2024, vor fi premiate cele mai bune idei informatice prezentate sub forma de startup-uri, cu un focus deosebit pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale (premiul I – 3000 lei, premiul al II-lea – 1800 lei, premiul al III-lea – 900 lei și trei mențiuni de câte 500 lei fiecare). Cadrele didactice interesate de implicarea în competiție vor primi, la cerere, adeverințe corespunzătoare.

Evenimentul oferă șansa oricărui elev, fie că participă individual sau în echipă, coordonat sau nu de un cadru didactic, să-și testeze limitele și să-și îmbunătățească abilitățile de programare într-un interval de doar 24 de ore. Înscrierile sunt disponibile online și se închid marți, 20 februarie 2024. Competiția va avea loc fizic, începând de sâmbătă, 24 februarie, ora 10, și se va încheia duminică, 25 februarie, ora 13, includând și etapa de jurizare și premiere.

Toate detaliile competiției se găsesc aici: https://hackathon.bjbraila.ro/ și răspundem la orice întrebare aici: hackathon@bjbraila.ro .

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 08 Februarie 2024, 18:48 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii