Brăila | Graffiti, artă din fugă. Câteva taguri brăilene

De Mihai Vintilă 05 August 2020, 20:51 Cultura Brailei

Și la Brăila a ajuns, mai greu dar a ajuns, moda graffitiului. Timid, cu unele mici reprezentări graffitiul este prezent și la noi în oraș. Am descoperit pe bulevardul Carol I pe o veche clădire a unei companii petroliere, vis-a vis de Istru, astfel de desene. Sunt doar taguri adică semnături. În urmă cu ceva timp, înaintea erei covidului, primarul Brăilei se declara deschis la o colaborare cu astfel de artiști. Din păcate politicianul a propus doar zone imbecile pentru manifestarea acestui curent cum ar fi de exemplu podul CFR de pe Şos. Râmnicu Sărat.

graffiti Braila 1

Alții, de exemplu primarul Timișoarei, a pus la dispoziție chiar o nacelă, tuburi de culoare și cîteva clădiri care aveau fațadele afectate iar singura condițe a fost să fie imagini decente. Ambele părți au avut de câștigat - Timișoara s-a ales cu zugrăvirea gratis a unor clădiri, mai mult, o zugrăvire artistică în timp ce artiștii s-au putut exprima la un nivel mult mai ridicat și la o scară mult mai mare. Asta înseamnă deschidere!

grafiti pe bd carol

Revenind acum la tagurile pe care le-am observat ele ar fi Crime, Werm, Dren etc. Ultimul este mai interesant deoarece a fost făcut cu un șablon, cu vopsele albastre. Din când în când, atunci când culoare pălește, artiștii mai revin și mai împrospătează locul.

dren graffiti braila tag

 

 

Autor Mihai Vintilă 05 August 2020, 20:51 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii