Brăila și Ziua Națională a Lecturii 2024

De Mihai NEGOMIREANU 12 Februarie 2024, 19:30 Cultura Brailei

Brăila și Ziua Națională a Lecturii 2024

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila va găzdui o serie captivantă de evenimente în perioada 12-17 februarie 2024, în onoarea Zilei Naționale a Lecturii, reunind elevi din școlile locale. Obiectivul campaniei este să promoveze lectura ca o practică esențială pentru toate categoriile de vârstă, consolidând ideea că aceasta reprezintă o abilitate fundamentală pentru dezvoltarea continuă pe parcursul vieții. Invităm comunitatea să celebreze această zi prin dedicarea timpului lecturii unei cărți preferate sau prin oferirea de cărți celor dragi.

Biblioteca va împărtăși valorile lecturii prin intermediul atelierelor de scriere creativă, cluburilor de lectură, dezbaterilor literare, lansărilor de cărți, întâlnirilor cu scriitori și alte activități conexe. La secția Împrumut Carte pentru Adulți, elevii de gimnaziu vor discuta și analiza cărțile "Inocenții" de Ioana Pârvulescu, "Care-i faza cu cititul?" de Liviu Papadima și "Aventuri în Țara Prieteniei" de Alec Blenche.

Pentru cei mici, Secția Împrumut Carte pentru Copii pregătește evenimente speciale, precum Ludoteca la clubul Moara cu cerneală, întâlnirea cu prozatorul brăilean Lică Barbu și sesiuni de lectură cu tematica "Cartea - o experiență fascinantă" și "O altfel de lectură".

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 12 Februarie 2024, 19:30 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii