Biblioamici pentru bunici

De Redactia 14 Octombrie 2015, 08:54 Cultura Brailei

Un nou proiect al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila - “Biblioamici pentru bunici” - este dedicat persoanelor vârstnice și se desfășoară în colaborare cu Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU”. Acțiunea are loc sub deviza ”și ei sunt ai noștri” și se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel” Brăila.

Întâlnirile au loc o dată pe lună sub forma unor ateliere creative, unde bătrânii sunt implicați în diverse activități de recreere. „Totul se desfășoară pe fond muzical, într-o atmosferă caldă, relaxantă, plină de bucurie”, a spus bibliotecar Camelia Popescu, coordonatoarea proiectului. Rodica Neofit, director executiv al Asociației ”ART- TERAPIE. CES.AU și partener al proiectului a discutat cu bunicii și a aplicat un chestionar pentru a vedea ce impact au aceste activități în viața lor.

Indiferent de forma pe care o îmbracă (desen, pictură, sculptură, artizanat, teatru, dans), terapia prin artă este o modalitate de a ocupa într-un mod plăcut timpul care, mai ales într-un cămin de bătrâni trece adesea mai greu decât ne-am putea imagina. Pentru unii dintre ei această terapie poate fi un mijloc de vindecare fizică, psihică și spirituală.

Laura Caplea
Purtător de cuvânt

 

Autor Redactia 14 Octombrie 2015, 08:54 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii